.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Društvo / Intervju

Bolje pet odličnih nego deset prosečnih pesama

09.07.2019.

Tokom Exit festivala, vreme za razgovor sa ekipom Oradija izdvojio je i Vladimir iz ruskog benda Siberian Meat Grinder. Pričali smo o situaciji sa neonacistima u Rusiji, o zvukovima koje kombinuju u svojoj muzici, ali i o novom materijalu.

.

foto: Exitfest. org

Pre nekoliko godina si, u jednom intervjuu, rekao da u Rusiji i dalje ima problema sa neonacističkim ispadima i napadima na policiju. Kakva je sada situacija?

Mi sebe smatramo apolitičnim bendom, ali bez obzira na to apsolutno ne tolerišemo nikakve oblike rasizma, seksizma, homofobije ili bilo kakve diskriminacije. Zalažemo se za zajednicu i verujemo da žanrovi kao što su metal, hip hop i pank mogu da ujedine ljude. Imali smo velikih problema i mnogo napada, ali sada mi se čini da je mnogo bolja situacija. Dešava se i dalje da nekoga napadnu zbog druge boje kože ili tako nešto, ali nije ni blizu toliko učestalo kao ranije. Ne znamo šta će se desiti sutra, ali danas je situacija mnogo bolja.

Da li su maske koje nosite deo stila ili postoji neki drugi razlog?

Maska prvenstveno jeste deo stila. Dopadaju mi se maske još od kad sam video bendove poput Slipktnota da ih nose. Mislim da mnogo doprinose i kompletizuju priču, kada je u pitanju neki bend. Deo je naše legende.

Rekao si jednom da veruješ da je bolje imati pet odličnih pesama nego deset prosečnih. Je l' to i dalje važi?

Da, apsolutno. Mi se zaista trudimo da svaku pesmu učinimo specijalnom. Uglavnom provodimo mnogo vremena praveći nove stvari, zato što verujemo da je mnogo bolje imati manje pesama, koje će svojim kvalitetom zadovoljiti ljude. Pored toga, to su pesme koje mogu ljude u klubu ili na festivalu da nateraju da izazovu šutku i da imamo feedback.

Vi ste mešavina metala, hip hopa, hard kora, panka. Koliko vam je od starta bilo jasno da će u pitanju biti crossover zvuk? Koliko ta kombinacija zvukova oslikava važe lične afinitete?

Od prvog dana smo znali šta hoćemo i kako želimo da zvučimo. Imali smo ideju da kreiramo ultimativni ulični stil i da spojimo tu sve što mi međusobno volimo od muzike, od metala, preko hip hopa do panka, ali i nekih drugih žanrova, poput blek metala. Pokušavamo da smiksamo sve to po našem receptu i da dobijemo zvuk po kom ćemo biti karakteristični.

smgpromo jpg

foto: hardwiredmagazine.com

Koji bend bi izdvojio kao omiljeni?

Iron Maiden, Wu Tang, Agnostic front i Sick of it all.

Šta misliš o muzičkoj sceni danas?

To je baš kompleksno pitanje. Postoji mnogo dobrih, ali i mnogo loših bendova. Mi pokušavamo da se fokusiramo samo na dobre, ali činjenica je da se razvija i da postoji dosta interesantnih stvari. Muzička scena je živa i to je ono što je najbitnije.

Imate li u planu neki novi materijal?

Trenutno radimo na novom albumu. Pre nekoliko meseci smo izbacili video za singl koji bi trebalo da se pojavi na tom albumu. U planu je da izađe sledeće godine, a biće malo brže i agresivnije od prethodnih stvari. 

J. M./M. M.

.
Nakon bavljenja atletikom, mlada Novosađanka Milana Simić odlučla je da se oproba u sportskoj disciplini koja povezuje trčanje…
.
Somborski bend Neozbiljni Pesimisti stvorio je sopstveni muzički pravac koji su nazvali "anti global etno pank". Osnivač i frontmen…
.
Srbiju je konačno zapljusnuo novi talas kvalitetne pop-rok muzike. Na veliku sreću, svi ti izvođači su i koncertno aktivni. Serija…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?