.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Intervju

Akua Naru: Život je inspiracija

30.10.2017.

Devojka koju mnogi smatraju jednim od vodećih ženskih hip hop vokala, Akua Naru, u sklopu evropske turneje "When The Joy Comes" nastupala je nedavno u beogradskom klubu "Drugstorе". Njena muzika predstavlja kombinaciju hip hopa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše. Razgovarali smo s njom o tome šta je inspiriše, o mogućnostima za mlade muzičare i poruci koji šalje kroz muziku.

.

Tvoji tekstovi su aktivistički. Šta te inspiriše?

Zavisi. Kada sam inspirisana osećam neverovatno nadahnuće i tada se izražavam upravo na način koji želim. Nijedan osećaj ne može da se meri s tim. Najlepši osećaj na svetu. Život me prosto inspiriše. Slomljeno srce, strah, ranjivost, prava prijateljstva, ljubav i smeh. Preživljavanje. Biti svedok nečega što nije u redu i znati da mogu da napravim svet u kome će to biti ispravljeno.

Da li je to poruka koju šalješ nama kao slušaocima?

Ne znam. Imam mnogo poruka. Svaka pesma nosi svoju poruku. To je na ljudima koji slušaju da odluče, koja je poruka moje muzike. Nemam nikakvu skrivenu nameru.

Kombinuješ hip hop i džez. Kako je došlo do tog spoja?

Nije bilo namerno. Radim sa muzičarima koji vole istu muziku kao i ja. Sviramo i na kraju vidimo šta je ispalo. Tako je bilo i sa džezom i hip hopom. Ja sam samo stvarala muziku.

Kada si počinjala, šta si očekivala da ćeš postići muzikom?

Da budem potpuno iskrena nisam imala pojma šta želim. Samo sam želela da pišem stihove i simam ono što stvorim. Želela sam da moja muzika živi. I sada pišem, neću skoro ići kući. Mislim da ću ostati još nekoliko dana u Beogradu. Oduvek sam želela da upoznam ovaj grad.

akuanaru jpg

Akua Naru u razgovoru za Oradio

Hoće li se na novom materijalu zvuk menjati ili ostajete pri ovome što radite?

Definitivno će biti novih momenata. Ali moja muzika najbolje korespondira u ovakvom zvuku. Ne želim to u potpunosti da menjam.

Možeš li mi uporediti hip hop scenu nekad i sad?

Pa potpuno je drugačije. Pre pedeset godina nisi imao Fejsbuk i mogućnost plasiranja muzike na Internet. To je ono što je muziku približilo svima. Sada zahvaljujući Internetu možeš da dođeš do čega god želiš, nema granica.

J.Mijatović

.
Ovogodišnji NOMUS novosadskoj publici doneo je izuzetno kvalitetan i zanimljiv program. Među onima čiji se nastup posebno najavljuje je…
.
Dušan Domović Bulut iz novosadske ekipa Novi Sad Al Wahda, koja se dva puta popela sa krov sveta u uličnoj košarci, popularnom…
.
Ima onih koji stalno nešto rade, stalno nešto prate, stalno su u poslu, pa se često može postaviti pitanje kako i odakle crpe…
Program
Kalendar događaja
April 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Da li plaćate slušanje muzike?