.
Trenutno
Dok Trepneš
 Miljana Milekić
Društvo / Intervju

Akua Naru: Život je inspiracija

30.10.2017.

Devojka koju mnogi smatraju jednim od vodećih ženskih hip hop vokala, Akua Naru, u sklopu evropske turneje "When The Joy Comes" nastupala je nedavno u beogradskom klubu "Drugstorе". Njena muzika predstavlja kombinaciju hip hopa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše. Razgovarali smo s njom o tome šta je inspiriše, o mogućnostima za mlade muzičare i poruci koji šalje kroz muziku.

.

Tvoji tekstovi su aktivistički. Šta te inspiriše?

Zavisi. Kada sam inspirisana osećam neverovatno nadahnuće i tada se izražavam upravo na način koji želim. Nijedan osećaj ne može da se meri s tim. Najlepši osećaj na svetu. Život me prosto inspiriše. Slomljeno srce, strah, ranjivost, prava prijateljstva, ljubav i smeh. Preživljavanje. Biti svedok nečega što nije u redu i znati da mogu da napravim svet u kome će to biti ispravljeno.

Da li je to poruka koju šalješ nama kao slušaocima?

Ne znam. Imam mnogo poruka. Svaka pesma nosi svoju poruku. To je na ljudima koji slušaju da odluče, koja je poruka moje muzike. Nemam nikakvu skrivenu nameru.

Kombinuješ hip hop i džez. Kako je došlo do tog spoja?

Nije bilo namerno. Radim sa muzičarima koji vole istu muziku kao i ja. Sviramo i na kraju vidimo šta je ispalo. Tako je bilo i sa džezom i hip hopom. Ja sam samo stvarala muziku.

Kada si počinjala, šta si očekivala da ćeš postići muzikom?

Da budem potpuno iskrena nisam imala pojma šta želim. Samo sam želela da pišem stihove i simam ono što stvorim. Želela sam da moja muzika živi. I sada pišem, neću skoro ići kući. Mislim da ću ostati još nekoliko dana u Beogradu. Oduvek sam želela da upoznam ovaj grad.

akuanaru jpg

Akua Naru u razgovoru za Oradio

Hoće li se na novom materijalu zvuk menjati ili ostajete pri ovome što radite?

Definitivno će biti novih momenata. Ali moja muzika najbolje korespondira u ovakvom zvuku. Ne želim to u potpunosti da menjam.

Možeš li mi uporediti hip hop scenu nekad i sad?

Pa potpuno je drugačije. Pre pedeset godina nisi imao Fejsbuk i mogućnost plasiranja muzike na Internet. To je ono što je muziku približilo svima. Sada zahvaljujući Internetu možeš da dođeš do čega god želiš, nema granica.

J.Mijatović

.
Posle dugo godina, podgrađe Petrovaradinske tvrđave dobija izgled koji zaslužuje. Reastauriranjem i renoviranjem ovog dela Novog…
.
Nova sezona u Pozorištu Promena krenula je sa predstavom "Život provincijskih plejboja". Puna sala i neprestan smeh publike ukazali…
.
Mladi pijanista Uglješa Brkljač, koji je nedavno završio Muzičku akademiju u Novom Sadu, na odseku klavira, oduševaljava kako…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?