...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Gde u Novom Sadu dočekati Novu godinu?

30.12.2021.

Za razliku od prethodnih godina kada su Novosađani i Novosađanke Novu godinu dočekivali na Trgu slobode, ovog puta će biti drugačije. Novi Sad u novu 2022. ulazi kao evropska prestonica kulture, pa su organizatori odlučili da za proslavu pripreme nešto nezaboravno. Doček je pomeren u gradić u Petrovaradinu, a glavna manifestacija biće "Tesla – svetlosna galerija" u okviru koje nas očekuje zanimljiv kulturno-umetnički i muzički program.

.

foto: visitns.rs

Mlada novosadska koreografkinja Staša Kukić u podgrađu Petrovaradinske tvrđave izvešće performans u kome će sa 11 plesača predstaviti tri različita segmenta Teslinog života. Pre zvanične ceremonije otvaranja "Tesla – svetlosna galerija", na Keju žrtava racije u 20.20 biće odigrana interaktivna pozorišna predstava "Tesla, izumetnik". Režiju je radio Nebojša Bradić po romanu Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama".

Nakon toga sledi povratak na centralni deo dešavanja, u Petrovaradin, gde će od 21 čas biti otvorena izložba "Tesla – svetlosna galerija". Kako najavljuju organizatori, most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza, koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostvarene snove.

teslagalerija png

Deo izložbe "Tesla - svetlosna galerija", foto: EPK

Posle kulturno-umetničkog dela na redu je muzički program koji startuje od 22h. Nekoliko izvođača će se vremenski preklopiti, s obzirom na to da nas očekuju glavna, velika i mala scena, pa se morate odlučiti koga želite da slušate, a možete i da miksujete. Muzički deo će otvoriti DJ Dark Angel (glavna scena), Elektro Guzzi (velika scena) i Kanda, Kodža i Nebojša (mala scena). U 23.15 će na glavnoj sceni nastup početi Noise Destruction, u 23.30 na maloj Đorđe Miljenović, dok će na velikoj sceni u 23.45 nastupiti Nipplepeople.

Ako je ovo za vas previše formalno i zvanično i ako tražite nešto alternativnije, bez brige. Novi Sad je pun lokala gde možete da odete i nezaboravno se provedete u najluđoj noći u godini. Za dnevnu žurku možete da odete u Shamrock gde će muziku puštati DJ Nikad kao Bane. KC Lab i Taproom organizuju i dnevnu žurku i doček. U Labu vas očekuje muzika koja je obeležila prethodnih 50 i više godina (Dance / Pop / Disco / Funk / RnB / Rock / Hip Hop / Latino + Čola kao poseban žanr). Za muziku su zaduženi Zharulja, Shoobz, Beathoven i El Wise. Očekuju vas piće dobrodošlice, bakini kolači i pite. U Taproomu će DJ Zupany biti zadužen da zakuva atmosferu, a nakon njega dolazi DJ A:Cortex iz Kontakt ekipe da kompletira ceo događaj.

nipplepeople png

Nipplepeople nastupa u gradiću od 23.45, foto: Noizz.rs

Pored toga, naravno, tu je i novogodišnje izdanje Green Love festivala koje će biti održano na Novosadskom sajmu. Za muziku biti zaduženi Petar Dundov, Miloš Vujović i Ranchatek koji će vas sprovesti kroz magiju novogodišnje večeri. Ako uzmete dvodnevnu kartu, tu možete proslaviti i reprizu uz Metodi Hristova, Leu Dobričić i Katalinu.

Za one kojima ni to nije dovoljno, tu je Domček 2022 u domu B-612. Program je jednostavan i obećava - od 21 do 01 Guilty pleasure, od 01 do 03 Afere.

Došlo je vreme da se pozdravimo sa 2021. godinom. Prošla je uglavnom u znaku korone, pa nam stoga i neće baš nedostajati. U novu, 2022. ulazimo sa nadom da će se situacija popraviti. Budimo optimistični i odgovorni. Želimo vam lep proved u najluđoj noći u godini.

S.R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Top 10 Gruvanje singlova u 2023. godini

Sretana Nova godina. Pred vama je 10 singlova koji su po mišljenju Oradija i ekipe emisije Radio Gruvanje obeležili 2023.…

.

Novogodišnji vodič

Zvanični doček u Novom Sadu organizuje se u Pograđu Petrovaradinske tvrđave gde vas očekuju tri bine i čak osam koncerata.…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

.

Filmski završetak 2022. godine

Šlagvort - bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće sve zainteresovane 30. decembra u Pozorišnom klubu "Trema" u noć punu…

.

Nedeljni vodič od 26. decembra do 1. januara

U Novom Sadu vas za doček Nove godine očekuje bogat program, a tu su i brojni drugi događaji koji će…

.

Ako dobro zapričaš gledaoca možeš da izvučeš slona, a da ne primeti

Novosađanin Luka Papić punih 15 godina izvodi mađioničarske trikove nastupajući pred različitom publikom širom regiona, a njegova magija ga je odvela…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo