...
TRENUTNO22:00 - 00:00Floating Sounds

Društvo

Feministička likovna kolonija: poziv za umetnice iz regiona

05.06.2024.

Centar za devojke iz Niša objavljuje konkurs za učešće na 10. Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana od 22. do 28. jula u Sićevu. Pravo na učešće imaju umetnice starije od 20 godina, iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

.

Foto: Pexels

Feministička likovna kolonija pokrenuta je na 110 godina od osnivanja prve Likovne kolonije u Sićevu, čija je osnivačica bila slikarka i humanitarka Nadežda Petrović. Cilj Feminističke likovne kolonije je da osnaži 10 mladih umetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad, te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im obezbedi javni prostor u kojem će izlagati svoju umetnost.

Tokom Feminističke likovne kolonije biće organizovan prateći program za učesnice.

Umetnicama su obezbeđeni putni troškovi koji će biti refudnirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke (učesnicama koje dolaze iz drugih zemalja troškovi će biti refundirani do kraja kolonije), smeštaj (7 noćenja sa svim obrocima), umetnički atelje i potreban materijal, kao i zajednička izložba.

Za prijavu za učešće potrebno je poslati motivaciono pismo i četiri rada u PDF ili JPG formatu na centarzadevojke@gmail.com. Rok za prijavu je 30. jun. Izabrane umetnice biće obaveštene o rezultatima do 5. jula.

Feministička likovna kolonija je dobila podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sporovodi Hartefakt fond. Koloniju su podržale i OAK i Trag fondacija.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Seks, droga, nasilje i strah: Četvoro prijatelja na pragu odrastanja

Veb-serija "Seks, droga, nasilje i strah," u režiji Tamare Kostrešević i Srđana Knera, prati četvoro prijatelja iz detinjstva – Mirka,…

.

Razumećemo se kad se upoznamo

Prošlog vikenda u Beogradu je održan šesti FaLaFel festival, dvodnevni festival jevrejske i izraelske LGBTQI+ kulture. Program festivala obuhvatao je…

.

Nit' ora nit' kopa: Splićanin sa EXIT-a se vratio u Novi Sad

U utorak je u Gerila baru održano veče stand up komedije "Nit ora nit kopa" komičara Ante Travizija. Ante je…

.

Evropska noć istraživača u petak u Novom Sadu

Centralni događaji Evropske noći istraživača u Novom Sadu biće održani 27. septembra u Tržnom centru Big od 16 do 22h…

.

Paganini iz našeg sokaka

Andrej Balaž je virtuoz na violini. Nastupao je širom sveta, čak i u Japanu. Svirao je u orkestrima koji okupljaju…

.

Novi Sad u raljama urbanizma

Aleksandar Bede je arhitekta i urbanista, posvećen problemima urbanizma sadašnjosti i budućnosti, a ujedno je i vredni istraživač nasleđa prošlosti.…

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo