.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Društvo

Debata o transformaciji rada u kulturi

22.03.2018.

Prvi u nizu debatno-edukativnih događaja u 2018. u organizaciji programa "Kreativno mentorstvo" biće organizovan u subotu 31. marta od 18h u prostoru Artget galerije (Kulturni centar Beograda).

.

Foto: pexels.com

Ovom debatom otvara se ciklus dešavanja na kojima će se program "Kreativno mentorstvo" baviti problemima sa kojima se danas suočava kreativni i kulturni sektor Srbije.

Prva tema je transformacija načina i forme rada u kulturi. Iako se ova transformacija izvorno vezuje za bogate zemlje sveta i servisne industrije, ovakav sistem rada već obuhvata ceo svet i sve oblasti rada, uključujući i sve one koji rade u kreativnom i kulturnom sektoru u Srbiji.

Klizno radno vreme, rad noću, vikendom; rad od kuće, iz hotela, sa aerodroma, iz parka; globalni honorari, globalna konkurencija; rad bez ugovora, s kratkim ugovorima, honorarni rad, projektni rad, rad preko interneta; česta promena poslodavaca, nestanak sindikata i stalno traganje za poslom; kontinuirano obrazovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija...

Kako razumeti ove promene? Da li ove promene donose nove slobode ili nove oblike (fl)eksploatacije kulturnjacima? Ko od ovih promena profitira, a ko gubi? Koje lične i kolektivne strategije su moguće, a koje prisutne u baratanju sa ovom situacijom?

O ovim pitanjima, govoriće Milena Dragićević Šešić, šefica Unesko katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu; Marijana Cvetković,  osnivačica Stanice - servisa za savremeni ples i Kondenz festivala; Marko Radenković osnivač kreativnog haba Nova Iskra i Olga Svoboda direktorka kompanije GI group HR solutions u Srbiji.  Razgovor vodi Goran Tomka, kulturolog.

Program "Kreativno mentorstvo" je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

.
Tematska saradnja između civilnog društva i javnih institucija u zemljama Balkana, radi poboljšanja okruženja građanskog aktivizma…
.
Prezentacija studentske organizacije AEGEE biće održana u sredu 24. oktobra u 16:30h na Filozofskom fakultetu u učionici 107.…
.
Da li znate da je 3. decembra Međunarodni dan osoba sa invaliditetom? Tog dana se pokreću razne teme u vezi sa svakodnevnim životom…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?