...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo

Da li će biti apsolventskih večeri?

05.05.2020.

Apsolventsko veče većine fakulteta bilo je zakazano u maju. Međutim, zbog epidemije koronavirusa sve je otkazano. Mnogi studenti sada su u nedoumici da li će proslava uopšte biti održana i kada. 

.

Pre nekoliko dana počelo je smanjenje vanrednih mera koje je uvela Vlada Srbije, međutim i dalje se ne zna kada će moći da se održavaju skupovi sa velikim brojem ljudi. Predstavnik Saveza studenata Fiozofskog fakulteta Dušan Mišković nada se da će u skorije vreme imati informaciju sa konkretnim datumom održavanja apsolventske večeri.

"Što se tiče Filozogskog fakulteta, kod nas je apsolventsko veče bilo planirano za 13. maj, međutim, zbog cele situacije morali smo da pomerimo taj termin. Ono će se sigurno održati, samo se još ne zna u kom terminu. Pominju se sada jun i septembar. U stalnom smo kontaktu i sa salom, ali i sa našim studentima četvrte godine, kako bismo zajedno pronašli najbolje rešenje koje će svima odgovarati. Naravno, o svemu tome će svi naši studenti biti blagovremeno obavešteni", kaže Dušan.

Predstavnici Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta Stefan Ivetić i Mladena Mikan saglasni su u tome da je još rano govoriti o konkretnom datumu i da je za sada najbitnija sigurnost studenata.

"Apsolventsko veče Pravnog fakulteta održaće se čim se za to steknu uslovi. Odnosno, čim epidemiološka situacija bude bezbedna za sve one koji bi prisustvovali tom događaju. Do tada je najvažnije da svi poštujemo mere koje propisuje Vlada i da ostanemo kod kuće, a apsolventsko veče može da se održi u bilo kom trenutku kada to bude bezbedno za sve", navodi Stefan.

apsolventsko3 jpg

"Prilično je nezahvalno da pričamo o tome, jer još nismo sigurni ni za tačan datum kada ćemo se vratiti obavezama na fakultetu. Što se tiče studenata Poljoprivrednog fakulteta, naravno da svi željno to iščekuju i da im je bitan taj dan, ali ne želimo nikog da izlažemo riziku i da ugrozimo nečije zdravlje. Najverovatnije je da ćemo održati apsolventsko veče u septembru, ali mislimo da je rano da pričamo o tome", dodaje Mladena.

Upravo zbog toga, dosta studenta još uvek nije krenulo da se priprema za apsolventsko veče. Milena i Marko sa Filozofskog fakulteta, ali i Zorana sa Fakulteta tehničkih nauka čekaju zvanične datume.

"S obzirom na to da je trenutno ovakva situacija, ništa nisam spremila, jer čekam da dobijem informacije šta ćemo i kako ćemo dalje. Čula sam da će najverovatnije biti ili početkom juna ili u septembru, ali još uvek se ne zna ništa. Tako da, dok ne objave zvaničan datum, neću se ni spremati", navodi Milena.

"Trenutno se nimalo ne pripremam za apsolventsko veče, jer ne znam kada će se održati. Nisam dobio nikakve informacije o tome da li će ga biti u skorije vreme. Čekamo odluku o tome šta će biti sa našim životima, pa ćemo tek onda da vidimo kada ćemo da se provodimo. Za sad ne gledam da li da kupim neki sako ili ne", objašnjava Marko.

"Volela bih da to bude u junu ili julu, jer kasnije već ima da se uči. Iskreno bih volela da to bude ranije, ako bude uopšte održano. Ne spremam ništa specijalno. Ranije sam gledala neke haljine na internetu i to je sve. Ništa još ne planiram, jer nemam još uvek nikakve informacije", kaže Zorana.

apsolventsko jpg

Međutim, iako je sve i dalje u domenu spekulacija u vezi sa datumima, ima i onih studenata koji su već spremni za ovu proslavu. Filip sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Miljan sa Poljoprivrednog fakulteta već su odabrali svoje odevne kombinacije.

"Još nemam informacije kada će biti i da li će biti pre leta ili posle. Međutim, na vreme sam se obezbedio, kupio sam odelo i čekam informaciju kada će se održavati apsolvensto veče. Što se mene tiče, samo da se objavi datum i ja sam spreman", navodi Filip. 

"Do skoro sam verovao da će se održati, sad već slabije. Međutim, sve sam pripremio, nedostaju mi samo cipele, ali to ću da kupim u hodu. Voleo bih da se to održi, jer je to veoma lep događaj", dodaje Miljan.

Bilo da se ova proslava održi pre ili posle leta, slobodno vreme u karantinu idealno je i za smišljanje odevnih kombinacija. Ostanite kod kuće i pogledajte onlajn kakve vam se kombinacije dopadaju.

M. M. 

Možda te još zanima:

.

Da li sašiti haljinu za apsolventsko veče?

Apsolventske večeri su odložene, međutim, potraga za savršenom haljinom polako počinje. Uvek je bolje imati spremljeno sve na vreme. Stoga,…

.

Jutjub organizuje proslavu mature

U predhodnih nekoliko meseci prave učionice su zamenjene internet učionicama. Kako se sve preslilo u online svet, na red su…

.

Kako najlakše prebroditi maturu i apsolventsko

Došlo je vreme da se žestoko iscimate kako biste samo jedne večeri izgledali kao da ste sišli sa naslovne strane.…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. oktobra

Početak oktobra u Novom Sadu obeležiće brojni muzički nastupi, a tu su još stand up večeri, promocije knjiga i drugi…

.

Šta se sve događa u gradu, a da nije Exit?

Exit festival je već godinama simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Ono što povezuje sve njegove posetioce je tolerancija…

.

Koliko je važna proslava mature?

Maturanti uskoro završavaju srednjoškolski život. Ostalo je da se sve zaokruži maturskim večerima, pre nego što uskoče u neke nove…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo