...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Društvo

Besplatna radionica kreativnog pisanja

10.09.2015.

Besplatna vikend-radionica Kreativnog pisanja biće održana u subotu i nedelju, 19. i 20. septembra u Omladinskom centru CK13, a prijave su u toku.

.

To je prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za razgovor o pročitanom, dijalog o napisanom, informisanje o savremenoj književnosti i informisanje o drugim umetnostima.

Radionicu vode Ognjenka Lakićević i Bojan Krivokapić, uz podršku gosta-pesnika, Stevana Tatalovića.

Ognjenka Lakićević ima dve zbirke poezije (Ispod stepeništa, Ulubljenja), a radi na trećoj zbirci pesama "Ljubavna pisma Guglu". Već drugu godinu drzi pesničku radionicu "Anonimni pesnici" u Domu omladine Beograd.

Bojan Krivokapić je objavio knjige "Trči Lilit, zapinju demoni" (kratka proza), za koju je dobio nagrade Đura Đukanov i Edo Budiša, za najbolju knjigu kratkih priča u 2014. godini i "Žoharov let" (poezija) za koju je dobio nagradu Mak Dizdar za najbolji rukopis zbirke poezije u 2013. godini. Tekstovi su mu prevedeni na italijanski, nemački i albanski jezik.

Stevan Tatalović živi i radi u Beogradu. Izučava studije bezbednosti, piše pesme i političke komentare. Trenutno radi na rukopisu za zbirku poezije i istraživačkoj tezi u kojoj je jedna od ključnih reči disciplina.

Zainteresovani treba da pošalju prijave (osnovni lični podaci i jedan do tri teksta (poezija i/ili proza, dužina jednog proznog teksta do 12.000 karaktera sa razmacima, dužina pesme neograničena) na mejl kreativno.pisanje [at] ck13.org najkasnije do srede, 16. septembra (do kraja dana). Svi će biti obavešteni o ishodu konkursa u četvrtak, 17. septembra. Maksimalan broj učesnika je 10. 

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Veganska večera: podrška je važna!

Održana je još jedna "Otvorena kuhinja" u Omladinskom centru, CK13. Institucija koja traje skoro kao i sama Crna kuća. To…

.

Drag queen show više od zabave

U okviru Novosadske nedelje ponosa, koja je upravo završena, održan je i „Drag queen show“.  Iako su „drag queen“ predstave…

.

"Kuhinji solidarnosti" potrebna stalna pomoć

"Kuhinju solidarnosti" su 2020. godine u vreme pandemije koronavisrusa pokrenuli aktivisti omladinskog centra CK13 i Združene akcije "Krov nad glavom".…

.

Francis K. A. i Dolores ovog petka u CK13

U petak 27. januara novosadska publika će u CK13 moći da čuje bendove Francis K. A. i Dolores - nove…

.

Nedostatak prostora najviše muči alternativnu kulturnu scenu Novog Sada

Nakon što je Novi Sad 9. januara zvanično predao titulu Evropske prestonice kulture Atini, vreme je da se polako svode…

.

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo