...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Aktivizam

Velika akcija "Love your city" u Novom Sadu

20.05.2015.

Festival dobrote "Love your city" održaće se 23. maja u Novom Sadu, drugi put za redom. U pitanju je akcija pomoći Svratištu za decu ulice, uređenja zelenih površina i čišćenje otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi i Oficircu.

.

Biljana Tešović i Đorđe Todorović iz organizacije "Love your city" bili su gosti O radija i naglasili kako je cilj da se građani priključe akciji i 23. maja učine bar jedno dobro delo.

„Ideju smo dobili iz inostranstva, svidela nam se jer je inicijativa građana koji vole svoj grad i žele da učine nešto lepo za njega. Malo smo modifikovali ideju i prilagodili je potrebama Novog Sada. Želimo jednom ili dva puta godišnje nešto da učinimo za ovaj grad,“ najavila je Biljana Tešović.

Đorđe Todorović je rekao da sada nastavljaju saradnju sa Gradskim zelenilom.

"Uređivaćemo u subotu zelene površine. Takođe, prošle godine imali smo interesantan program za decu iz Svratišta. Obezbedili smo im sada 30 karata za dečije pozorište, a omogućićemo im i šansu da obnove svoju garderobu. Uz ovu akciju, radićemo i na uređenje Tvrđave i okoline što uključuje i Oficirac koji je zapušten", rekao je Todorović.

Sagovornici O radija kažu da će im se pridružiti udruženje "Novi Sad ima srce" i udruženje "Cerkin", koje se bavi zaštitom Tvrđave. Prema njihovim rečima, očekuje se dolazak preko 100 volontera na ove tri lokacije, a pozvali su i sve koji se do sada nisu priključili ovoj inicijativi. Sastanak je u subotu u 10 časova kod restorana "Akva Doria", a na Bulevaru Evrope kod Futoškog puta u isto vreme nalazi se ekipa koja će uređivati zelene površine. Ekipa za Svratište je već oformljena i doći će tamo u dogovoreno vreme.

Biljana i Đorđe su napomenuli da je poželjno poneti rukavice za rad, pijaću vodu i dobru volju. 

P.K.

Možda te još zanima:

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

.

Svaki kilometar je važan

Nijedna tema u poslednjih deceniju, dve, a možda i duže, nije toliko zaokupila pažnju celog sveta kao što je to…

.

Novi Marvelov film o buntovnom detetu Mlečnog puta

Marvel studio najavio je za novembar mesec nastavak filma "Kapetan Marvel 2" o jednoj od najznačajnijih junakinja u filmskom univerzumu.

.

Uspeh serije "Fubar": Švarceneger ponovo u centru pažnje

Krajem maja na Netfliksu je počela da se prikazuje serija "Fubar" u kojoj glavnu ulogu tumači Arnold Švarceneger kome je…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

"Born to fly": "Top Gun" sa Aliekspresa

Nastavak hit filma "Top Gun" s Tomom Kruzom srušio je rekorde gledanosti prošle godine zaradivši 1,4 milijarde dolara, a ove…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo