...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

28.05.2023.

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio film koji je otvorio vrata za veliki broj japanskih akcionih crtaća koje smo gledali nakon toga. Goku i ostali likovi su dobili kultni status, pa ni ne treba da čudi što se tokom godina pojavio i veliki broj video igara ispisanih njima.

.

"Dragon Ball FighterZ" je zanimljiv naslov iz 2018. godine koji, kako mu samo ime kaže, donosi puno akcije i borbe. Ono što ovaj naslov izdvaja od gomile sličnih jeste činjenica da se igra u timovima - jer na početku treba da izaberete tim od tri glavna lika i jednog pomoćnog.

Kako kažu kreatori igre, tim od tri lika je uveden jer bi "bilo pomalo čudno videti kako Goku biva poražen od strane Krillina", s obzirom na veliku razliku u moći između određenih likova, što znaju svi koji su gledali crtani serijal.

Jedan lik se kontroliše i može se zameniti sa nekim od drugih likova u bilo kom trenutku. Igrači takođe mogu pozvati jednog od svojih drugih likova da izvede "assist" potez, što omogućava simultane napade i kombinacije sa celim timom. Sva tri lika moraju biti poražena kako bi ste pobedili na kraju borbe. Ako nijedan tim nije poražen pre isteka vremena, tim koji je pretrpeo manje ukupne štete pobeđuje.

Borbe u samoj igri nisu ni malo jednostavne, pa osim pravih poteza treba da obratite pažnju i na, na primer, odmicanje od protivnika i korišćenja miks-apova kako bi izbegli iznenađujuće napade protivnika. Pored toga, igra zahteva strategiju pri odabiru tima i razmišljanje o pravom trenutku za menjanje likova.

Sa impresivno realizovanim i jedinstvenim likovima, "Dragon Ball FighterZ" pruža tu autentičnu kombinaciju akcije i zabave koju smo imali priliku da vidimo u crtanom serijalu i samim tim predstavlja njegov prirodni nastavak. Zato ni ne treba da čudi što je do maja ove godine prodati više od deset miliona kopija ovog naslova.

M .L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo