...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

Radionice o permakulturnom dizajnu

04.02.2021.

Volonterski centar Vojvodine organizuje radionice o permakulturnom dizajnu. Program uključuje jednu online teorijsku radionicu i četiri praktične koje će biti organizovane na urbanoj farmi u Sremskoj Kamenici. Radionice su besplatne, a trajaće od druge polovine februara do druge polovine marta.

.

Permakultura je metoda stvaranja održivih ljudskih zajednica koje oponašaju uzorke i međusobne veze kakve nalazimo u prirodi i omogućavaju prinos hrane i energije koji zadovoljava naše potrebe.

Ideja ovih radionica je da na praktičnom primeru pokaže kako možemo kreirati sistem u kojem su harmonizovane potrebe svih jedinki. Takve sisteme je moguće postaviti imitiranjem jednostavnih obrazaca u prirodi. Takođe, moguće ih je učiniti održivim i otpornim uz poštovanje nekih od osnovnih principa prirode – "priroda ne pravi đubre".

Na radionicama ćete naučiti o permakulturnim alatima pomoću kojih složene probleme pretvaramo u lakše rešive mikro-probleme. Takođe, učestvovaćete u projektovanju i izradi integrativnog sistema za proizvodnju jaja, komposta, voća i povrća u skladu sa etičkim i ekološkim principima permakulture.

Radionice su namenjene grupi od osam punoletnih učesnika. Možete se prijaviti online popunjavanjem formulara do 12. februara kada će primljeni učesnici biti obavešteni. U VCV-u kažu da prethodno znanje nije neophodno, ali im je motivacija za učešće veoma važna.

Okvirni plan radionica možete pronaći na sajtu Volonterskog centra Vojvodine.

Možda te još zanima:

.

Upoznaj francuske univerzitete

Prvi "Onlajn studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete" biće održan u sredu 17. februara od 10 do 18 časova na platformi www.studentskisajam.rs. Ovaj online…

.

Kad iz sumnjivog ofsajda nastane novi sport

Kako drugačije mogu da nastanu patenti na ovim prostorima nego iz inata i sa mnogo mašte? Upravo tako je nastao…

.

Za vreme nema leka, prilagođavajmo se

Meteoropatija ili "bolest vremena" danas pogađa i zdrave osobe, mlade ljude, čak i - decu. Pasivne meteoropate na osnovu tegoba…

.

Šesti rođendan Oradija!

Ne čini se ovo kao godina za slavlje, ali je itekako godina da sednemo, vidimo ko smo i gde idemo.…

.

Japansko-srpski festival filma za vikend u Novom Sadu

Briga – osećaj koji nas trenutno obuzima, misao koja je obojila našu svakodnevicu i kao takva, u ovim specifičnim okolnostima…

.

MOK poziva volontere

Centar za omladinski rad poziva mlade koji imaju između 15 i 30 godina, a koji su spremni da aktivno učestvuju…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo