.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Društvo / Aktivizam

Prijave za volonterske kampove na Kosovu

19.06.2017.

Za one koji bi želeli da leto provedu aktivno i korisno, daleko od gradske vreve i vrućine, u nekom drugačijem i nepoznatom okruženju, Volonterski centar Vojvodine preporučuje kampove na Kosovu, a na volonterima je da odaberu jedna od četiri kampa za koje se članarina ne plaća, organizuju put i krenu u avanturu.

.

Ljubitelje životinja i divljine privući će letnji kamp u jednom od skloništa za medvede koje se nalazi u selu Mramor, nedaleko od Gračanice. Kamp traje od 26. juna do 8. jula, a od volontera se očekuje da pomažu čuvarima u obavljanju svakodnevnih dužnosti poput čišćenja kaveza i spremanja hrane za medvede. Volonteri će imati prilike da posmatraju ponašanje medveda, dokumentuju i prave video i foto materijale, te učestvuju u radionicama i diskusijama na temu dobrobiti životinja.

Oni koji su zainteresovani za život u ruralnoj sredini, učenje o prirodi i suživotu s njom, mogu se prijaviti na kamp u Etno selu Stari Draganac, koji traje od 13. do 29. jula u Novom Brdu. Cilj kampa je da se oživi staro selo, te da se pomogne u održavanju voćnjaka i uređivanju vegetacije.

Ljubitelji biciklizma i svega što ima veze s ovakvim načinom života mogu se prijaviti na Tour of freedom koja se vozi sa severa na jug Kosova, od 20. jula do 13. avgusta i prolazi kroz Mitrovicu, Plemetinu, Prištinu, Gračanicu, Novo Brdo, Klokot i Brezovicu. Od volontera se očekuje da se uključe u različite akcije u lokalnim zajednicama u cilju zbližavanja ljudi i pružanja prostora za dijalog i razmenu mišljenja, kao i obrazovne aktivnosti. Takođe, volonteri će učestvovati u radionicama o ekologiji, uličnim nastupima, oslikavanju murala i diskusijama.

Ukoliko su vaša interesovanja usmerena na decu i rad sa njima, kamp koji se održava u Gračanici od 17. do 31. avgusta pruža mogućnost volonterima da organizuju aktivnosti za decu i sa decom, umetničke i kreativne radionice, radionice koje se bave baštovanstvom i sportom. Imaginatorium: Environmental, Arts & Crafts Kitchen (17-31. avgust, Gračanica).

Prijave za sve kampove podnose preko sajta www.workcamps.info, a više info o kampovima možete naći i na https://gaiakosovo.wordpress.com/workcamps.

J. Z. 

.
Crowdfunding Bootcamp održan je u Startit centru u Novom Sadu. Učesnici su informisani o različitim kampanjama za grupno finansiranje,…
.
Međunarodni Dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se različitim manifestacijama i akcijama koje imaju za cilj da skrenu pažnju…
.
Učiteljica Vesela Mačkić pokazala je svojim primerom da svako od nas može da učini da njegova okolina bude bolje mesto za život,…
Program
Kalendar događaja
April 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Da li plaćate slušanje muzike?