...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Pridružite se "Košnici prijateljstva"

09.05.2017.

Udruženje građana "Košnica" trinaesti put organizuje dečji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva" u parku prirode Begečka jama, koji je namenjen deci bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja kao i deci iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine, "Košnica prijateljstva" održava se od 6. do 13. avgusta, a nedavno je otvoren poziv za decu, volontere, edukatore i donatore koji žele da doprinesu njegovoj uspešnoj realizaciji.

.

"Košnica prijateljstva" namenjena je deci od 6 do 13 godina, koja će tokom kampa imati priliku da se upoznaju i savladaju neke od osnovnih veština iz oblasti kulturnog stvaralaštva, sporta, kulture življenja i očuvanja životne sredine. Kroz raznovrsne radionice prilagođene njihovom uzrastu, naučiće kako da se kreativno izražavaju, ali i steći veštine neophodne za osamostaljivanje i sticanje samopouzdanja.

Organizatori su za decu osmislili lutkarske, plesne i muzičke radionice, foto i video radionice, školu plivanja, odbojke, fudbala, rukometa, košarke i bejzbola, radionice nenasilne komunikacije, pletenja narukvica, oslikavanja platna, izrade ukrasa od recikliranog materijala i radionice sportskog pecanja. Pored programa u kampu,k najavljen je i Dečji pozorišni festival u kome, uz profesionalne pozorišne grupe i animatore učestvuju i sama deca koja u toku kampa zajedno pripremaju predstavu na temu tolerancije.

Kako kažu iz "Košnice", cilj kampa je da se smanji društvena isključenost posebno osetljive grupe dece i omladine bez roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja, kroz socijalizaciju sa decom iz sličnih institucija kao i sa decom iz lokalne sredine. Takođe, "Košnica prijateljstva" način je da deca i mladi iz Begeča, Novog Sada i okoline, na kvalitetan, zabavan i edukativan način provedu deo leta.

Konkurs za učešće u "Košnici prijateljstva" otvoren do popunjavanja kapaciteta, koji je ove godine ograničen na 60 učesnika. Detaljne informacije i formulari za prijavljivanje nalaze se na internet stranici kosnica.org.

J. Z.  

Možda te još zanima:

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

.

I Najlon ima uticaja na ekologiju

Svaki veći grad ima svoj buvljak, pijacu na kojoj možeš da pronađeš razne stvari. Od odeće i obuće, preko posuđa,…

.

Kako je globalno zagrevanje napalo moje prvo izletište

Ovo je priča o Obedskoj bari. Na 40 kilometara od Beograda, u starom toku reke Save tu žive brojne ptičje…

.

Stipendije za istraživački boravak u Nemačkoj

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) objavila je informaciju o stalno otvorenom konkursu za stipendije za…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo