.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo / Aktivizam

Pridružite se "Košnici prijateljstva"

09.05.2017.

Udruženje građana "Košnica" trinaesti put organizuje dečji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva" u parku prirode Begečka jama, koji je namenjen deci bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja kao i deci iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine, "Košnica prijateljstva" održava se od 6. do 13. avgusta, a nedavno je otvoren poziv za decu, volontere, edukatore i donatore koji žele da doprinesu njegovoj uspešnoj realizaciji.

.

"Košnica prijateljstva" namenjena je deci od 6 do 13 godina, koja će tokom kampa imati priliku da se upoznaju i savladaju neke od osnovnih veština iz oblasti kulturnog stvaralaštva, sporta, kulture življenja i očuvanja životne sredine. Kroz raznovrsne radionice prilagođene njihovom uzrastu, naučiće kako da se kreativno izražavaju, ali i steći veštine neophodne za osamostaljivanje i sticanje samopouzdanja.

Organizatori su za decu osmislili lutkarske, plesne i muzičke radionice, foto i video radionice, školu plivanja, odbojke, fudbala, rukometa, košarke i bejzbola, radionice nenasilne komunikacije, pletenja narukvica, oslikavanja platna, izrade ukrasa od recikliranog materijala i radionice sportskog pecanja. Pored programa u kampu,k najavljen je i Dečji pozorišni festival u kome, uz profesionalne pozorišne grupe i animatore učestvuju i sama deca koja u toku kampa zajedno pripremaju predstavu na temu tolerancije.

Kako kažu iz "Košnice", cilj kampa je da se smanji društvena isključenost posebno osetljive grupe dece i omladine bez roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja, kroz socijalizaciju sa decom iz sličnih institucija kao i sa decom iz lokalne sredine. Takođe, "Košnica prijateljstva" način je da deca i mladi iz Begeča, Novog Sada i okoline, na kvalitetan, zabavan i edukativan način provedu deo leta.

Konkurs za učešće u "Košnici prijateljstva" otvoren do popunjavanja kapaciteta, koji je ove godine ograničen na 60 učesnika. Detaljne informacije i formulari za prijavljivanje nalaze se na internet stranici kosnica.org.

J. Z.  

.
Panel diskusija pod nazivom "Ti u očima poslodavca" biće održana u sredu 13. juna od 18 časova u Startit centru. 
.
Radionica pod nazivom "Osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja", koja podrazumeva oblast zelene ekonomije i održivog razvoja, biće…
.
Dilema o sterilizaciji domaćih životinja, pre svega pasa i mačaka, stara je koliko i sama procedura. Ljude prilikom razmatranja…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?