...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Društvo

OneBeat Balkans stiže u Novi Sad

18.02.2019.

Program "OneBeat Balkans" koji okuplja 15 društveno angažovanih muzičara i muzičarki iz balkanskih država i Amerike, biće u narednim danima predstavljen u Novom Sadu kroz diskusije i muzičke programe. 

.

Kako su najavili organizatori, diskusija o kulturnoj saradnji, razmeni i povezivanju umetnika na Balkanu biće održana 20. februara u KC Labu, sa početkom u 19 časova.

U diskusiji učestvuju vokalna solistkinja i učesnica OneBeat Balkans programa Minela Bogdanović, muzičar, frontmen benda Gipsy Groove i direktor OneBeat Balkans programa Bajram Kafu Kinolimuzičar i direktor globalnog OneBeat programa Džeremi Tal, novinarka, dokumentaristkinja i docentkinja na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Brankica Drašković i Ataše za kulturu Ambasade SAD u Srbiji Majkl Bruk.

Nakon diskusije uslediće akustični jam session tokom koga će pisutni moći da vide i čuju muziku koja je nastala tokom projekta, a celokupan program u Kulturnom centru Lab je besplatan.

Dan ranije, 19. februara, u Omladinskom centru CK13 biće održan i koncert na kome će nastupiti svi učesnici programa OneBeat Balkans uz zvezdu domaće world music scene Marka Luisa. Koncert počinje u 20 časova, ulaz je besplatan.

obb1 jpg

Mladi okupljeni u OneBeat Balkans projekat zajedno stvaraju novu muziku i multidisciplinarna dela, vode javne radionice, nastupaju na koncertima i koriste umetnost za ponovno uspostavljanje poverenja i ekonomskog razvoja na podeljenom području Balkana. 

OneBeat Balkans počeo je dvonedeljnim boravkom muzičara na planini Rugova na Kosovu gde su učesnici stvarali originalnu muziku, razvijali nove muzičke ideje, ali i projekte namenjene lokalnoj zajednici. Nakon toga, 13. februara krenuli su na desetodnevnu turneju tokom koje borave u Prištini, Skoplju, Tirani, Novom Sadu i Zagrebu. U svakom od ovih gradova održavaju koncerte, sarađuju i sviraju sa lokalnim muzičarima i vode radionice namenjene mladima.

Možda te još zanima:

.

Poziv za OneBeat Balkans

Otvoren je poziv za učešće u programu "OneBeat Balkans 2024", namenjen mladim muzičarima i muzičarkama, od 19 do 35 godina,…

.

OneBeat Balkans: Moramo se držati zajedno

Svirali zajedno u okviru istog projekta muzičari iz Albanije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Amerike. Na veliku sreću, ovo nije…

.

OneBeat Balkans poziva muzičare da se prijave

Organizacija OneBeat Balkans poziva mlade muzičarke i muzičare da učestvuju u zajedničkom stvaranju nove muzike i multidisciplinarnih dela u programu…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo