.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura

OneBeat Balkans poziva muzičare da se prijave

22.10.2018.

Organizacija OneBeat Balkans poziva mlade muzičarke i muzičare da učestvuju u zajedničkom stvaranju nove muzike i multidisciplinarnih dela u programu koji traje 24 dana, od 1. do 24. februara 2019. godine. Program obuhvata dve nedelje boravka na planini Rugova na Kosovu, nakon čega će uslediti desetodnevna turneja tokom koje će učesnici boraviti i svirati u Prištini, Skoplju, Tirani, Novom Sadu i Zagrebu.

.

OneBeat Balkans deo je većeg globalnog projeta OneBeat koji je nastao u Americi. Na Balkanu se održava prvi put, a sprovode ga organizacije Bang on a Can’s Found Sound Nation i Balkan Art Zone, u partnerstvu sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i na Kosovu.

Portparolka organizacije Jovana Zdjelarević za Oradio kaže da je program namenjen profesionalnim muzičarima sa iskustvom, što treba da pokažu i u prijavi jer poenta kampa nije učenje već zajedničko stvaranje novih dela.

"Tokom ova 24 dana, svaki učesnik imaće mogućnost da razvija ideje i projekte koje će kasnije sprovoditi u svojoj matičnoj državi, a koji će biti deo potojećeg OneBeat društvenog pokreta, inpirisanog muzikom", kaže Jovana.

Prema njenim rečima, nema žanrovskih ograničenja.

"Konkurs je namenjen svim muzičarima, bilo da sviraju tradicionalnu ili narodnu muziku, hip hop, džez ili eksperimentalnu muziku, elektronsku ili klasičnu muziku, a dobrodošli su i oni koji se bave dizajnom zvuka i multimedijalnom umetnošću", kaže Jovana.

Rok za prijave 5. novembar, a organizatori pozivaju zainteresovane da što pre krenu u proces akreditacije jer prijava nije jednostavna.

Više informacija o programu nalazi se na internet stranici https://apply.balkans.1beat.org/.

Za dodatna pitanja obratite se na mejl: onebeatbalkans@gmail.com , a tu je i Balkan Art Zone FB page: https://www.facebook.com/balkanartzone.

P.K.

.
Ko je ko u samoći starog stana? Ovim pitanjem efektno se otvaraju stranice romana "Persson" koji potpisuje mladi pisac Nikola Lekić…
.
Akademski glumac Srpskog narodnog pozorišta Igor Pavlović već godinama svoje interesovanje i rad na polju pozorišta proširuje…
.
Proslava drugog rođendana portala "Hoću u pozorište", simbolično rođenog istog dana kada se slavi i Svetski dan pozorišta, biće…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?