...
TRENUTNO11:00 - 11:40Leto na O radiju

Kultura

OneBeat Balkans poziva muzičare da se prijave

22.10.2018.

Organizacija OneBeat Balkans poziva mlade muzičarke i muzičare da učestvuju u zajedničkom stvaranju nove muzike i multidisciplinarnih dela u programu koji traje 24 dana, od 1. do 24. februara 2019. godine. Program obuhvata dve nedelje boravka na planini Rugova na Kosovu, nakon čega će uslediti desetodnevna turneja tokom koje će učesnici boraviti i svirati u Prištini, Skoplju, Tirani, Novom Sadu i Zagrebu.

.

OneBeat Balkans deo je većeg globalnog projeta OneBeat koji je nastao u Americi. Na Balkanu se održava prvi put, a sprovode ga organizacije Bang on a Can’s Found Sound Nation i Balkan Art Zone, u partnerstvu sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i na Kosovu.

Portparolka organizacije Jovana Zdjelarević za Oradio kaže da je program namenjen profesionalnim muzičarima sa iskustvom, što treba da pokažu i u prijavi jer poenta kampa nije učenje već zajedničko stvaranje novih dela.

"Tokom ova 24 dana, svaki učesnik imaće mogućnost da razvija ideje i projekte koje će kasnije sprovoditi u svojoj matičnoj državi, a koji će biti deo potojećeg OneBeat društvenog pokreta, inpirisanog muzikom", kaže Jovana.

Prema njenim rečima, nema žanrovskih ograničenja.

"Konkurs je namenjen svim muzičarima, bilo da sviraju tradicionalnu ili narodnu muziku, hip hop, džez ili eksperimentalnu muziku, elektronsku ili klasičnu muziku, a dobrodošli su i oni koji se bave dizajnom zvuka i multimedijalnom umetnošću", kaže Jovana.

Rok za prijave 5. novembar, a organizatori pozivaju zainteresovane da što pre krenu u proces akreditacije jer prijava nije jednostavna.

Više informacija o programu nalazi se na internet stranici https://apply.balkans.1beat.org/.

Za dodatna pitanja obratite se na mejl: onebeatbalkans@gmail.com , a tu je i Balkan Art Zone FB page: https://www.facebook.com/balkanartzone.

P.K.

Možda te još zanima:

.

OneBeat Balkans: Moramo se držati zajedno

Svirali zajedno u okviru istog projekta muzičari iz Albanije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Amerike. Na veliku sreću, ovo nije…

.

OneBeat Balkans stiže u Novi Sad

Program "OneBeat Balkans" koji okuplja 15 društveno angažovanih muzičara i muzičarki iz balkanskih država i Amerike, biće u narednim danima…

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

.

Za i protiv: Onlajn bukiranje koncerata

Nedavno se na internetu pojavila informacija o tome da će uskoro biti pokrenuta aplikacija koja bi značajno mogla da olakša…

.

Mladi mogu puno da nauče iz M lab projekta

Druga sezona projekta M lab počinje danas u 17 sati predavanjem Zorana Kostića Caneta i koncertom benda Škrtice u 21…

.

Vredi pročitati: "Mi, deca sa stanice Zoo"

Mlada dizajnerka iz Novog Sada, Milana Bogunović nam je za ovu nedelju preporučila knjigu sa kojom su se već susrele…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo