...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Društvo / Aktivizam

Nagradni konkurs 'Dobro došli u moju zemlju'

29.07.2021.

Đaci srednjih škola širom Srbije imaju priliku da učestvuju u nagradnom konkursu "Dobro došli u moju zemlju” i najkasnije do 15. oktobra pripreme i pošalju svoje kratke filmove, likovne radove, priče ili pesme čija tema je učešće izbeglica u našem društvu i njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu.

.

Autori tri najbolja rada u svakoj od navedenih kategorija osvojiće vredne nagrade, a posebna nagrada biće dodeljena učeniku/učenici koji ima status izbeglice, a učestvuje na konkursu.

Učesnici ovog kreativnog konkursa mogu dati svoje umetničko viđenje uključivanja izbeglica u naše društvo, ali i problema sa kojima se suočavaju i njihovog rešavanja, kao što su sloboda kretanja, pristup obrazovanju i tržištu rada, državnoj pomoći i drugim ljudskim pravima.

Svi zainteresovani mogu poslati radove na adresu: konkurs@vigimnazija.edu.rs ili sa naznakom "Za konkurs" na adresu: Šesta beogradska gimnazija, Milana Rakića 33, Beograd 11050.

Detaljnije informacije o kategorijama radova, načinu njihove prijave i ocenjivanja dostupne su naveb-sajtu UNHCR Srbija, na ovom linku: https://bit.ly/3hZStAx.

Konkurs organizuju Agencija UN za izbeglice (UNHCR), Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Šesta beogradska gimnazija.

Možda te još zanima:

.

Predstavljanje ličnih priča migranata kao put ka rušenju predrasuda

U Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu nedavno je otvorena izložba GAME, koja prikazuje likovne radove izbeglica sa Bliskog Istoka…

.

Dođoši, welcome!

Pobeći od rata, od male sredine ili siromaštva. Ili naprosto doći, jer ti se ovo podneblje sviđa, jer je baš…

.

Konkurs za srednjoškolce “Dobrodošli u moju zemlju” o statusu izbeglica

UNHCR poziva srednjoškolce da učestvuju u nagradnom konkursu "Dobrodošli u moju zemlju" i pošalju svoje likovne radove, kratke filmove, pesme…

.

Dobrodošlica za izbeglice

Svake tri sekunde, neko je prisiljen da napusti svoj dom zbog sukoba ili progona. Među njima je više od 22…

.

Sećate se samo prijatelja, ne mesta iz kog ste

Povodom Međunarodnog dana migranata, koji obeležavamo 18. decembra, film "Između granica" biće emitovan u četvrtak od 20 časova u Kulturnom…

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo