.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo / Aktivizam

"Gradimo kulturu volontiranja" 8. decembra u Novom Sadu

06.12.2017.

Konferencija "Gradimo kulturu volontiranja" biće održana u petak 8. decembra u Skupštini Vojvodine, kao nastavak nedavno započetog projekta Novosadski volonterski servis.

.

Ovaj projekat partnerski sprovode Fondacija Novi Sad 2021 i Omladinski savez udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS, sa ciljem da popularizuje volontiranje i pruži održiv sistem volontiranja u Novom Sadu.

Nakon održanih pet okruglih stolova sa preko 100 učesnika i preko 50 organizacija i institucija koji su učestvovali u analizi modela ovog servisa u Novom Sadu, konferencija bi trebalo da upozna sve zainteresovane strane, a posebno organizatore volontiranja sa različiti formama volontiranja i primerima dobre prakse u organizaciji volonterskih aktivnosti, navode organizatori.

Takođe, na konferenciji će se analizirati načini promocije i podrške volontiranju, zakonski okviri i procedure, sistemi i oblici volontiranja u institucijama kao i inovativni modeli i nove prakse u volonterskom menadžmentu.

Na konferenciji 8. decembra će, pored domaćih eksperata iz ove oblasti, govoriti i Aleksandra Stahura o iskustvima prestonice kulture Vroclav 2016 (Poljska), kao i Karloš Santos o volonterskoj praksi u evropskoj prestonici mladih Braga 2012 (Portugalija).

Planirano je da se tokom Konferencije predstave zaključci sa okuglih stolova, priručnik o volonterskom menadžmentu koji treba da izađe iz ovog projekta, ali i da se predstave partneri iz OPENS-a i Fondacije Novi Sad 2021. i lokalni volonterski servisi i kancelarije za mlade iz Srbije.

.
Neonacizam u Srbiji nije stara pojava iako je daleko od masovne. Nedavno okupljanje poklonika Milana Nedića, kvinsliškog predsednika…
.
Američki kutak Novi Sad i udruženje građana "Novi lobi" organizuju program "Osnovna obuka za uključenje mladih u društveni aktivizam"…
.
Problem napuštenih životinja u našoj zemlji postoji dosta dugo. Razna društva i udruženja pomažu ovim životinjama tako što…
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?