...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Društvo / Aktivizam

AAaaa festival: od ekstremnih sportova do lenčarenja

28.06.2018.

Festival ekstremnih i zelenih sportova AAaaa fest biće održan od 30. juna do 1. jula u Bike parku Bukovac i kod Planinarskog doma Stražilovo. Ideja festivala jeste da pruži posetiocima mogućnost da probaju zelene i ekstremne sportove, koje nemaju gde i kako da probaju u svakodnevnom životu.

.

Jedan od organizatora ovog festivala Strahinja Tijanić rekao je za Oradio da je ove godine organizovano čak 15 ekstremnih i zelenih sportova.

"Među ovim ekstremnim sportovima nalaze se mountainbike, zipline, airsoft, paintball, penjanje uz veštačku stenu, dok u one malo manje ekstremne, to jest 'zelene sportove', spadaju joga, samoodbrana, za pripadnice lepše pola osnovna samoodbrana, a biće i puštanja zmajeva", najavio je Strahinja i dodao da će posetioci koji ostaju dva dana moći i da kampuju.

Za one koji nisu baš oduševljeni idejom ekstremnih sportova, pripremljena je posebna ugrip adrenalin zona, gde će biti organizovano klikeranje, pucanje iz praćki, trka u džakovima, što je, po Strahinjinim rečima, "nešto što nas vraća u dečije dane".

Još jedna od karakteristika ovogodišnjeg AAaaa festivala biće i takmičenje u lenčarenju.

"Za one koji nisu ni za jednu od aktivnosti i za one koji su lenjivci, organizovali smo takmičenje u lenčarenju. To je nešto novo i zanimljivo na našim prostorima, jer toga kod nas do sada nije bilo. Komšije u Crnoj Gori prave to već nekoliko godina, pa smo hteli da vidimo da li i mi Vojvođani možemo da se okušamo. Onaj koji najviše bude lečnario, dobiće letovanje", najavljuje Strahinja.

Prema njegovim rečima, AAaaa festival je dosta drugačiji od svih koji su do sada bili organizovani, jer osim profesionalnih sportista kojima se posetioci dive, ovde su upravo posetioci ti koji imaju priliku da zahvaljujući instuktorima isprobaju svaki sport koji požele.

Ovih 15 aktivnosti raspoređeno je na dva dana, tako da svi imaju šanse da se oprobaju u čemu god požele.

M. M.

Možda te još zanima:

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

.

Vreme je za Street Fighter 6!

Novi naslov u Street Fighter serijalu ugledaće stvetlost dana 2023. godine. Sudeći po do sada dostupnim informacijama, kreatori su se…

.

UFC 4: Sve na jednom mestu

UFC 4 je ovog meseca na Playstation Plus platformi, što je mnogima omogućilo da se dokopaju ove igre koja je…

.

Komšije nas uče da je svaki sport za ljude

Atomsko sklonište, ušuškano između zgrada na novosadskom Novom naselju, pokriveno je travom. Pored stvari koje privlače najmlađe i nas malo…

.

Sportovi na vodi vežbaju i logiku

Da li vam je poznata situacija: ležite na plaži i vidite nekog kako vesla, jedri u čamcu ili na dasci…

.

Prijava za zelene razgovore

Beogradska otvorena škola nastavlja seriju Zelenih razgovora, tematskih diskusija o zaštiti životne sredine i klimatskih promena. Ovog puta organizuju događaj…

  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo