...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Vreme je za Street Fighter 6!

20.08.2022.

Novi naslov u Street Fighter serijalu ugledaće stvetlost dana 2023. godine. Sudeći po do sada dostupnim informacijama, kreatori su se odlučili da zaigraju na kartu nostalgije.

.

Street Fighter je igra koja skoro tri decenije prati jednostavnu formulu - gomila otkaćinih karaktera, plus jednostavne komande, što na kraju rezultira satima i satima zabave. Prilično je teško igračima ponuditi nešto novo, pa su se programeri odlučili na najjednostavniju opciju - sređivanje grafike.

Peti nastavak je izašao još 2016. godine i novi naslov će biti prilagođen aktuelnim trendovima na ovom polju. U gejmpleju koji je objavljen dominiraju žive boje koje imaju za cilj da igra izgleda što urbanije i primamljivije. Kamera je pokretljivija i više prati sam tok borbe, što je definitivno nedostajalo prethodnom izdanju.

Svaki potez igrača prate zaista zanimljivi efekti, kako zvučni tako i vizuelni. Muzika je bitan deo ovog naslova, poručuju kreatori. Odlučili su se za moderni hip-hop, što bi trebalo da donese živost u samu igru. Ipak su ostalu verni tradiciji, pa su tu i uzvici koje čujemo od karaktera ali i gomila zanimljivih dijaloga.

Igrače Street Fightera najlakše je podeliti na dve grupe - oni koji pamte komande i oni koji samo nasumično stiskaju džojstik. I jedni i drugi, zapravo, imaju dobre šanse za pobedu, samo ako nađu udarac koji pali. To je dobra strana ovog serijala, koji, iako decnije prolaze, ne gubi na poplarnosti. Po onome što smo da sada videli Street Fighter 6 je krenuo utabanom stazom uspeha!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Stiže Tekken 8, tržište borilačkih igara sve zakrčenije

Ukoliko ste sumnjali da li će jedan od najpopularnijih borilačkih serijala dobiti novi nastavak - više ne morate da brinete.…

.

25 godina Street Fightera II

Četvrt veka je prošlo otkako je Street Fighter II ugledao svetlost dana, to jest tamu fliperana. Bilo je to jedno…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

.

Minecraft - najprodavanija igra u istoriji

Industrija video igara je tokom protekle decenije zabeležila nove rekorde u prodaji, a jedna igra se posebno ističe kada je…

.

EA Sports se vraća u svet golfa

Golf - sport koji većina ljudi igra samo zahvaljujući video igrama. Verovali ili ne, ovo je jedan od retkih sportova…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo