...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Podcast

U kakvoj zemlji želim da živim: Roditelji LGBT+ osoba

15.05.2019. · 13:17

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Od 2017. godine u sedam gradova u Srbiji formirane su Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i nasilja prema LGBT osobama, koje čine predstavnici državnih institucija, nevladinih organizacija i policije, kojima LGBT osobe mogu da se obrate za zaštitu njihovih prava. O zaštiti prava LGBT+ osoba danas se dosta govori i mnoge nevladine organizacije u našoj zemlji pružaju psihološku i socijalnu podršku mladim LGBT+ osobama. Međutim, sve te organizacije mogu da pomognu da se reši problem u društvu, ali problem u porodici često ostaje nerešen.

Mi smo u emisiji "U kakvoj zemlji želim da živim" pričali o grupi podrške za roditelje LGBT+ osoba, o tome šta je roditeljima najveći problem kada se javljaju u grupu, šta je problem deci kada treba da se autuju roditeljima, kako funkcioniše grupa podrške i da li u školama postoji neki vid podrške za mlade i njihove roditelje kada je ova tema u pitanju.

Gošće emisije bile su psihološkinja i aktivistkinja grupe "Izađi" Vedrana Mirković, koja vodi program podrške za roditelje LGBT+ osoba, jedna mama koja je učesnica programa podrške i jedna mlada devojka koja se autovala roditeljima.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo