...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Podcast

U kakvoj zemlji želim da živim: Pokretanje sopstvenog biznisa

10.10.2018. · 12:16

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Kako bi smanjili nezaposlenost u zemlji mnogi preporučuju pokretanje sopstvenog biznisa. Nacionalna služba za zapošljavanje čak organizuje i kurseve koji će vam pomoći da napravite biznis plan, a ukoliko ste nezaposleno lice od države možete dobiti i subvencije za pokretanje malog preduzeća.

Sve zvuči kao bajka. Imate ideju, neko će vam dati početna sredstva, pomoći vam da više ne budete nezaposleno lice, imaćete posao, biti sam sebi šef, raditi ono što volite, a onda očekujete jedno veliko ALI. To ali stiže svakog petnaestog u mesecu i zove se jako strašno porezi i doprinosi. Te stavke ne zvuče strašno samo kod nas, porez nigde nije lepa reč, ali su mnoge zemlje odlučile da mala i srednja preduzeća ne opterećuju nametima koji bi mogli da ih nateraju da zatvore svoje firme.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo