...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Podcast

U kakvoj zemlji želim da živim: Personalni asistenti u Novom Sadu

20.11.2019. · 12:38

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek nisu sistemski rešene. Za razliku od Beograda, Niša i drugih gradova, u Novom Sadu angažovanje personalnih asistenta i dalje zavisi od obravanja projekata na konkursima, a takvo finansiranje nije stabilno. Personalna asistencija je neophodna kao jedna od preduslova za samostalni život osoba sa invaliditetom, što je je jedno od osnovnih ljudskih prava.

O svemu ovome pričali smo sa Senkom Nenadov i Draganom Marković iz centra "Živeti uspravno", koji je jedini licenciran za pružanje ove usluge u Novom Sadu,  Marijanom Ramić- Vulin iz organizacije "PARNAS", koja se bavi inkluzijom i osoba sa invaliditetom i sa studentom pedagogije Miodragom Petrovićem

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo