...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Muzika

UnderGRAND - kompilacija aktuelne i aktivne novosadske scene

05.09.2023.

Ekipa UnderGrand radija odlučila je da se oproba i u izdavaštvu. Prvo izdanje UnderGRAND recordsa "Novosadska UnderGRAND scena vol. 1" je promocija novosadske aktuelne i aktivne muzičke scene.

.

"Napravili smo kompilaciju isključivo novosadskih bendova. Odziv je bio ogroman, prijavilo se više od 80 bendova, što znači da će biti bar četiri kompilacije, možda i više", kaže za O radio Željko Čačija iz ekipe UnderGRAND radija. 

Kompilaciju možete pronaći na bandcampu u digitalnom izdanju, a objavljena je i na CD-u

"Jako je bitno da je objavljena na CD-u. Pre desetak godina sam bio u Puli i sreo sam Saleta Verudu, gitaristu KUD Idijota i rekao sam mu da imam neki snimak njegovog koncerta iz SKC-a. A on me pita Jel imaš to ne nečem tvrdom? Tad sam shvatio da ljudi vole da drže nešto u rukama i zato smo insistirali na tome da kompilacija izađe na disku. On je objavljen pre mesec dana i može da se naruči", kaže Željko.

Na prvoj kompilaciji našlo se više od dvadeset bendova, a otvara je Killo Killo banda. Izdavač je UndreGRAND records, urednik kompilacije je novinar Dragan Milanović Toza, a dizajn omota realizovao je Ivan Černjak.

Prva promocija Novosadske UnderGRAND scene biće održana u subotu, 9. septembra u Omladinskom centru CK13. Nastupaju bendovi Opstanak, Kurwabanda i Salto Mortale. 

salto jpeg

Foto: Promo Salto mortale

"Nama je drago da smo se našli na toj kompilaciji, to su naši prijatelji sa sajta Liman Crew. Pozvali su nas sa željom da se izda kompilacija. Mi smo učestvovali sa numerom 'Sve više naginješ na desnu stranu'. U subotu nastupamo sa još dva benda i pozivamo sve da nam se pridruže”, kaže za O radio Goran Beg, frontmen benda Salto Mortale.

Cena karte za ovaj koncert je 500 dinara ili 800 dinara sa CD-om. Prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe za decu sa autizmom. 

Željko dodaje da će 24. septembra biti održana i druga svirka u sklopu promocije kompilacije. U Rebel Relik klubu, u pasažu iza bioskopa Arena, nastupaju Norveška šuma i Sick Sinatra. Ova dva benda ne prodaju karte za svoje koncerte pa će publika moći samo da kupi CD i biće postavljene kutije u koje posetioci mogu da ostave prilog za decu sa autizmom. 

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Femixetu 10

Femix kolektiv otvorio je konkurs za jubilarno deseto izdanje kompilacije Femikseta. Konkurs će biti otvoren do 3. marta. 

.

Hali Gali: Snepšot trenutne scene

Mlada generacija je posle dužeg vremena na ovom prostorima dobila odgovarajuću muzičku kompilaciju. Hali Gali kompilacija predstavlja presek, nove, sonične mladosti,…

.

Hardcore bez predrasuda

Hardcore je više od muzike. O tome najbolje svedoči nedavno objavljena kompilacija "Hardcore Novi Sad 2019", koja je pre nekoliko…

.

Kompilacija povodom 20 godina benda dreDDup

Novosadski bend dreDDup je povodom 20 godina postojanja pripremio kompilaciju sa 30 pesama iz svih "etapa" rada, kako bi se…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo