...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

Otvoren konkurs za Femixetu 10

11.02.2022.

Femix kolektiv otvorio je konkurs za jubilarno deseto izdanje kompilacije Femikseta. Konkurs će biti otvoren do 3. marta. 

.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost. Do sada je na Femixetama objavljeno više od sto numera različitih muzičarki i bendova.

Pored toga, ova kompilacija nije žanrosvki organičena, tako je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. 

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix). Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Ovogodišnji vizuelni identitet izdanja biće poveren Andrijani Vešović Zombijani. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, producentkinja angažovana na Radio Beogradu 202.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 10 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade. Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do pet minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet. Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2021. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.


Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfera obavezno je popuniti upitnik koji možete pronaći ovde.

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 10. Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Konkurs za Femiksetu 9 traje do 5. februara

Kolektiv Femix otvorio je po deveti put konkurs za Femiksetu, jedinstvenu muzičku kompilaciju na našim prostorima. Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki,…

.

Spoj ženskog aktivizma i kreativnog stvaralaštva

Femiks projekat već šest godina nalazi kreativne načine da promoviše žensko umetničko stvaralaštvo, time propagirajući rodnu ravnopravnost, ali istovremeno i…

.

Obezbedite svoje mesto na Femikseti

FEMIX program za afirmaciju ženskog stvaralaštva pozvao je bendove sa ženskim autorskim učešćem, kantautorke i muzičarke da se prijave na…

.

Hardcore bez predrasuda

Hardcore je više od muzike. O tome najbolje svedoči nedavno objavljena kompilacija "Hardcore Novi Sad 2019", koja je pre nekoliko…

.

Kompilacija povodom 20 godina benda dreDDup

Novosadski bend dreDDup je povodom 20 godina postojanja pripremio kompilaciju sa 30 pesama iz svih "etapa" rada, kako bi se…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo