...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Muzika

Tihi talas stiže u Novi Sad

15.02.2023.

Kosmički pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić nedavno je publici predstavio svoj prvi album "Soba snova". Devojke su na ovom albumu samo nastavile priču započetu na EP-u "Mikrokosmosi" 2021. godine - sanjivi sint zvuk koji je publika već zavolela.

.

Foto: Privatna arhiva

Koncertna promocija materijala počela je nastupom u beogradskom KC Gradu, a ovog petka Tihi talas dolazi u Novi Sad, u CK13, gde će publika imati priliku da ceo materijal čuje u malo drugačijem aranžmanu.

"Ovo je naša prva svirka u Novom Sadu i prva na kojoj ćemo svirati pun repertoar, odnosno ceo EP i album. Bićemo live sa bendom. Jedva čekamo i nadamo se da će ljudi doći", kaže Teodora Tasić.

CK13 će svojom plejlistom obojiti i DJ Tamarama. Njena plejlista će se odlično uklopiti sa materijalom koji Teodora i Tijana sviraju.

"Tamara je puštati muziku pre i posle našeg nastupa. Već je bila sa nama u KC Gradu i to je provereno dobra žurka. Prošli put smo joj samo rekle da želimo sanjivu listu i to je bilo sve. Ona to bolje zna da izrazi nego mi same", priča Tijana Bekčić.

Na albumu "Soba snova" se nalazi devet novih pesama. Neke od njih, "Jul” i “Mesec” se se nešto ranije pojavile kao singlovi i publika se već upoznala sa zvukom koji novi album benda Tihi talas donosi.

"Naš autentični zvuk je tu, prisutan je. Ovaj album je malo mračniji, ali i zreliji. Sve se tako slučajno poklopilo. Pesme su nastajale na različite načine  - neke su spoj mojih starih tekstova i Tijaninih matrica, a neke smo radile od početka zajedno. Novina je da imamo zajedničke tekstove i da je Tijana pisala", objašnjava Teodora.

Ceo razgovor sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novoj epizodi emisije Pop up:

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo