...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Muzika

Tihi talas stiže u Novi Sad

15.02.2023.

Kosmički pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić nedavno je publici predstavio svoj prvi album "Soba snova". Devojke su na ovom albumu samo nastavile priču započetu na EP-u "Mikrokosmosi" 2021. godine - sanjivi sint zvuk koji je publika već zavolela.

.

Foto: Privatna arhiva

Koncertna promocija materijala počela je nastupom u beogradskom KC Gradu, a ovog petka Tihi talas dolazi u Novi Sad, u CK13, gde će publika imati priliku da ceo materijal čuje u malo drugačijem aranžmanu.

"Ovo je naša prva svirka u Novom Sadu i prva na kojoj ćemo svirati pun repertoar, odnosno ceo EP i album. Bićemo live sa bendom. Jedva čekamo i nadamo se da će ljudi doći", kaže Teodora Tasić.

CK13 će svojom plejlistom obojiti i DJ Tamarama. Njena plejlista će se odlično uklopiti sa materijalom koji Teodora i Tijana sviraju.

"Tamara je puštati muziku pre i posle našeg nastupa. Već je bila sa nama u KC Gradu i to je provereno dobra žurka. Prošli put smo joj samo rekle da želimo sanjivu listu i to je bilo sve. Ona to bolje zna da izrazi nego mi same", priča Tijana Bekčić.

Na albumu "Soba snova" se nalazi devet novih pesama. Neke od njih, "Jul” i “Mesec” se se nešto ranije pojavile kao singlovi i publika se već upoznala sa zvukom koji novi album benda Tihi talas donosi.

"Naš autentični zvuk je tu, prisutan je. Ovaj album je malo mračniji, ali i zreliji. Sve se tako slučajno poklopilo. Pesme su nastajale na različite načine  - neke su spoj mojih starih tekstova i Tijaninih matrica, a neke smo radile od početka zajedno. Novina je da imamo zajedničke tekstove i da je Tijana pisala", objašnjava Teodora.

Ceo razgovor sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novoj epizodi emisije Pop up:

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Summer3p - urbani bastion Subotice

Duže od dve decenije traje subotički festival elektronske muzike "Summer3p". Ovogodišnje 21. izdanje održava se narednog vikenda, od 26. do…

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Nova Energija na EXIT-u: Tam i Jymenik o muzici, prijateljstvu i supermoćima

Novu dimenziju pop zvuka na domaću scenu donose dve mlade autorke tam & Jymenik, koje su poslednje večeri ovogodišnjeg EXIT…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo