...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Gruvanje

Muzika

Tihi talas stiže u Novi Sad

15.02.2023.

Kosmički pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić nedavno je publici predstavio svoj prvi album "Soba snova". Devojke su na ovom albumu samo nastavile priču započetu na EP-u "Mikrokosmosi" 2021. godine - sanjivi sint zvuk koji je publika već zavolela.

.

Foto: Privatna arhiva

Koncertna promocija materijala počela je nastupom u beogradskom KC Gradu, a ovog petka Tihi talas dolazi u Novi Sad, u CK13, gde će publika imati priliku da ceo materijal čuje u malo drugačijem aranžmanu.

"Ovo je naša prva svirka u Novom Sadu i prva na kojoj ćemo svirati pun repertoar, odnosno ceo EP i album. Bićemo live sa bendom. Jedva čekamo i nadamo se da će ljudi doći", kaže Teodora Tasić.

CK13 će svojom plejlistom obojiti i DJ Tamarama. Njena plejlista će se odlično uklopiti sa materijalom koji Teodora i Tijana sviraju.

"Tamara je puštati muziku pre i posle našeg nastupa. Već je bila sa nama u KC Gradu i to je provereno dobra žurka. Prošli put smo joj samo rekle da želimo sanjivu listu i to je bilo sve. Ona to bolje zna da izrazi nego mi same", priča Tijana Bekčić.

Na albumu "Soba snova" se nalazi devet novih pesama. Neke od njih, "Jul” i “Mesec” se se nešto ranije pojavile kao singlovi i publika se već upoznala sa zvukom koji novi album benda Tihi talas donosi.

"Naš autentični zvuk je tu, prisutan je. Ovaj album je malo mračniji, ali i zreliji. Sve se tako slučajno poklopilo. Pesme su nastajale na različite načine  - neke su spoj mojih starih tekstova i Tijaninih matrica, a neke smo radile od početka zajedno. Novina je da imamo zajedničke tekstove i da je Tijana pisala", objašnjava Teodora.

Ceo razgovor sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novoj epizodi emisije Pop up:

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Muzičari vide veštačku inteligenciju kao alat, a ne opasnost

Veštačka inteligencija se polako širi u sve pore društva i kulture, pa ni muzika nije izuzetak. Svedoci smo sve većeg…

.

Sin Seekas: Univerzalni jezik muzike

Vojvodina, kao multinacionalna sredina neguje nasleđe, jezik, kulturu, običaje svih naroda koji žive na ovim prostorima. Ipak, čini se da…

.

Tarantinov saundtrek iz srca Banata

Tajna uspeha filmova Kventina Tarantina svakako leži u više nivoa i aspekata kroz koje se analizira i oseća jedno filmsko…

.

Festival svetske muzike stiže u Fabriku

Festival svetske muzike (world music) Pocket Globe održaže se od 9. do 11. novembra u SKC Fabrici. Drugo izdanje festivala…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

.

Slušanje glasne muzike nije novo, kao ni negodovanje

Da li vam smeta kada neko s telefona glasno pušta muziku u autobusu ili na nekom drugom javnom mestu? Odobravate…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo