...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Muzika

Tihi, sanjivi, talas

26.01.2022.

Sint-pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić predstavio se publici singlom "Vodi me". Iako ovaj muzički pravac ima brojne poklonike u regionu, ponekad se čini da je bendovima teško da izađu iz zadatih okvira i publici ponude nešto novo.

.

Foto: Instagram / tihitalas

To je upravo ono što donosi Tihi talas - sanjivu, pomalo depresivnu melodiju, koja nas primorava da se prepustimo muzici. Pred publikom će se naći i EP pod nazivom "Mikrokosmosi", u izdanju dobro poznate kuće "više manje zauvijek" sa pet pesama, među kojima će biti i nešto drugačijeg zvuka.

Na sint-pop sceni u našem regionu uglavnom smo imali muške bendove. Odakle vas dve u sve muovome?

Teodora: Tijana i ja smo se skontale ovog leta. Shvatile smo da imamo sličan muzički ukus i pravac u kome želimo da idemo. I mi smo primetile da ima dosta muških bendova i da nedostaje ženskih. Mislim da smo prvi ženski duo na etiketi "više manje zauvijek" i to nam je drago.

Tijana: Imale smo slučajnu prvu saradnju i nakon toga smo spontano izašle na piće i shvatile da su nam muzički senzibiliteti slični. Kada smo krenule da radimo na Teodorinim demo pesmama i da ih razrađujemo, shvatile smo da to brzo ide. Bukvalno smo radile pesmu za veče i shvatile da to mora da se nastavi.

tihitalas2 png

Teodora i Tijana (Foto: Instagram / tihitalas)

Tu je i EP “Mikrokosmosi“. Da li će i on biti u istom fazonu kao singl ili ne?

Tijana: Jedna pesma je baš za đuskanje i ona je poslednja na EP-u. Imamo jednu koja je prava balada a druge su sve laganije pesme.

Teodora: Ovo je iskreno izašlo iz nas kao produkt spoja naših mašti i senzibiliteta. Sve je nastajalo bez proračuna, to je samo ono što u kasnim noćima došlo prirodno.

Učestvovale ste i u snimanju spota. Koliko vam to oduzima energije?

Tijana: Imale smo različite ideje. Htele smo svakako da to uradimo same ili uz pomoć prijatelja. Shvalitle smo da nam najviše energije oduzima dogovaranje i organizacija. Kada smo imale probno snimanje, materijal nam se dopao i nastavile smo da to radimo same, a pomogli su nam neki drugari.

Sint scena u regionu živi, svake godine se pojavi neki novi bend. Šta je vama najinteresantnije od regionalnih izvođača?

Tijana: Pošto sam nova klavijaturistkinja Sijenki dosta ih slušam.

Teodora: Volela sam i pre da slušam Sijenke, a naročito sada, jer mogu da ih čujem uživo kroz Tijanino vežbanje. Imaćemo zajedničke svirke i družimo se.

Koliko je teško vama kao ženskom bendu da se probijete na našoj sceni?

Tijana: Nisam puno razmišljala o tome, ali ne vidim da imamo neke prepreke. Osećam se jako prijatno, ali ne možemo puno toga da kažemo, jer imamo samo jedan singl.

Intervju sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:


M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Babel jazz" upoznaje novosadsku publiku sa mađarskim džezom

Novosadski Dom kulture ove godine postao je mesto okupljanja ljubitelja džez muzike i srodnih žanrova. Cela priča krenula je u…

.

Nedeljni vodič od 29. maja do 4. juna

Poslednji dani maja donose izložbe, radionice, predavanja i stand up večeri, dok je početak juna predviđen za koncerte i žurke.

.

Nastavlja se serija koncerata "Babel Jazz"

Ove nedelje se novosadskom u Domu kulture nastupom benda Hendrix Project nastavlja serija koncerta "Babel Jazz Novi Sad" u okviru…

.

Northern Revival proslavlja jubilej koncertom u Fabrici

Novosadski stoner rok bend Northern Revival će koncertom u SKC Fabrici 3. juna proslaviti deset godina rada. Iako je sastav…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. maja

U Novom Sadu ove nedelje se održavaju brojni koncerti, a tu je i gomila drugih interesantnih događaja.

.

Nezamisliva energija na bini

Kultni novosadski pank bend Pekinška patka u podmlađenom sastavu započeo je u koncertom u zemunskom klubu Fest turneju po Srbiji. Pored…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo