...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Tihi, sanjivi, talas

26.01.2022.

Sint-pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić predstavio se publici singlom "Vodi me". Iako ovaj muzički pravac ima brojne poklonike u regionu, ponekad se čini da je bendovima teško da izađu iz zadatih okvira i publici ponude nešto novo.

.

Foto: Instagram / tihitalas

To je upravo ono što donosi Tihi talas - sanjivu, pomalo depresivnu melodiju, koja nas primorava da se prepustimo muzici. Pred publikom će se naći i EP pod nazivom "Mikrokosmosi", u izdanju dobro poznate kuće "više manje zauvijek" sa pet pesama, među kojima će biti i nešto drugačijeg zvuka.

Na sint-pop sceni u našem regionu uglavnom smo imali muške bendove. Odakle vas dve u sve muovome?

Teodora: Tijana i ja smo se skontale ovog leta. Shvatile smo da imamo sličan muzički ukus i pravac u kome želimo da idemo. I mi smo primetile da ima dosta muških bendova i da nedostaje ženskih. Mislim da smo prvi ženski duo na etiketi "više manje zauvijek" i to nam je drago.

Tijana: Imale smo slučajnu prvu saradnju i nakon toga smo spontano izašle na piće i shvatile da su nam muzički senzibiliteti slični. Kada smo krenule da radimo na Teodorinim demo pesmama i da ih razrađujemo, shvatile smo da to brzo ide. Bukvalno smo radile pesmu za veče i shvatile da to mora da se nastavi.

tihitalas2 png

Teodora i Tijana (Foto: Instagram / tihitalas)

Tu je i EP “Mikrokosmosi“. Da li će i on biti u istom fazonu kao singl ili ne?

Tijana: Jedna pesma je baš za đuskanje i ona je poslednja na EP-u. Imamo jednu koja je prava balada a druge su sve laganije pesme.

Teodora: Ovo je iskreno izašlo iz nas kao produkt spoja naših mašti i senzibiliteta. Sve je nastajalo bez proračuna, to je samo ono što u kasnim noćima došlo prirodno.

Učestvovale ste i u snimanju spota. Koliko vam to oduzima energije?

Tijana: Imale smo različite ideje. Htele smo svakako da to uradimo same ili uz pomoć prijatelja. Shvalitle smo da nam najviše energije oduzima dogovaranje i organizacija. Kada smo imale probno snimanje, materijal nam se dopao i nastavile smo da to radimo same, a pomogli su nam neki drugari.

Sint scena u regionu živi, svake godine se pojavi neki novi bend. Šta je vama najinteresantnije od regionalnih izvođača?

Tijana: Pošto sam nova klavijaturistkinja Sijenki dosta ih slušam.

Teodora: Volela sam i pre da slušam Sijenke, a naročito sada, jer mogu da ih čujem uživo kroz Tijanino vežbanje. Imaćemo zajedničke svirke i družimo se.

Koliko je teško vama kao ženskom bendu da se probijete na našoj sceni?

Tijana: Nisam puno razmišljala o tome, ali ne vidim da imamo neke prepreke. Osećam se jako prijatno, ali ne možemo puno toga da kažemo, jer imamo samo jedan singl.

Intervju sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:


M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Too much of such: Udruženi muzikom, inspirisani hranom

Muzičko istraživanje melodija i ritmova specifično je za muzičare velikog znanja i iskustva. Iako spada u mlađu generaciju novodaskih muzičara,…

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo