...
TRENUTNO15:50 - 16:10Vredi pročitati

Muzika

Tihi, sanjivi, talas

26.01.2022.

Sint-pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić predstavio se publici singlom "Vodi me". Iako ovaj muzički pravac ima brojne poklonike u regionu, ponekad se čini da je bendovima teško da izađu iz zadatih okvira i publici ponude nešto novo.

.

Foto: Instagram / tihitalas

To je upravo ono što donosi Tihi talas - sanjivu, pomalo depresivnu melodiju, koja nas primorava da se prepustimo muzici. Pred publikom će se naći i EP pod nazivom "Mikrokosmosi", u izdanju dobro poznate kuće "više manje zauvijek" sa pet pesama, među kojima će biti i nešto drugačijeg zvuka.

Na sint-pop sceni u našem regionu uglavnom smo imali muške bendove. Odakle vas dve u sve muovome?

Teodora: Tijana i ja smo se skontale ovog leta. Shvatile smo da imamo sličan muzički ukus i pravac u kome želimo da idemo. I mi smo primetile da ima dosta muških bendova i da nedostaje ženskih. Mislim da smo prvi ženski duo na etiketi "više manje zauvijek" i to nam je drago.

Tijana: Imale smo slučajnu prvu saradnju i nakon toga smo spontano izašle na piće i shvatile da su nam muzički senzibiliteti slični. Kada smo krenule da radimo na Teodorinim demo pesmama i da ih razrađujemo, shvatile smo da to brzo ide. Bukvalno smo radile pesmu za veče i shvatile da to mora da se nastavi.

tihitalas2 png

Teodora i Tijana (Foto: Instagram / tihitalas)

Tu je i EP “Mikrokosmosi“. Da li će i on biti u istom fazonu kao singl ili ne?

Tijana: Jedna pesma je baš za đuskanje i ona je poslednja na EP-u. Imamo jednu koja je prava balada a druge su sve laganije pesme.

Teodora: Ovo je iskreno izašlo iz nas kao produkt spoja naših mašti i senzibiliteta. Sve je nastajalo bez proračuna, to je samo ono što u kasnim noćima došlo prirodno.

Učestvovale ste i u snimanju spota. Koliko vam to oduzima energije?

Tijana: Imale smo različite ideje. Htele smo svakako da to uradimo same ili uz pomoć prijatelja. Shvalitle smo da nam najviše energije oduzima dogovaranje i organizacija. Kada smo imale probno snimanje, materijal nam se dopao i nastavile smo da to radimo same, a pomogli su nam neki drugari.

Sint scena u regionu živi, svake godine se pojavi neki novi bend. Šta je vama najinteresantnije od regionalnih izvođača?

Tijana: Pošto sam nova klavijaturistkinja Sijenki dosta ih slušam.

Teodora: Volela sam i pre da slušam Sijenke, a naročito sada, jer mogu da ih čujem uživo kroz Tijanino vežbanje. Imaćemo zajedničke svirke i družimo se.

Koliko je teško vama kao ženskom bendu da se probijete na našoj sceni?

Tijana: Nisam puno razmišljala o tome, ali ne vidim da imamo neke prepreke. Osećam se jako prijatno, ali ne možemo puno toga da kažemo, jer imamo samo jedan singl.

Intervju sa Teodorom i Tijanom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:


M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Autorski rokenrol je danas Non Grata

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom "Liman Zove" okupiće nekoliko zanimljivih, novih imena novosadske rokenrol scene. Jedan od novih bednova je i…

.

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Ako imaš ideju, posveti joj se i uspećeš

Sad Smiles je alternativni rok bend iz Poljske. Sastav u proseku ima 15 godina, a čine ga četvoro tinejdžera iz…

.

Kada izađeš na binu treba da pokažeš da si ranjiva

Kantautorka iz Mostara Anita Šunjić pobednica je nedavno održanog TAKT festivala u Novom Sadu. Nastupila je sa pesmom "Nešto lepo…

.

"Čovek patka": Početak novosadskog panka iz ugla glavnih aktera

Sinoć je u Kulturnom centru Novog Sada publici predstavljena knjiga "Čovek patka" koja treba da čitaocima da detaljniji uvid u…

  • 15:20 Prava stvar
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Vredi pročitati
  • 16:10 Gost O radija
  • 16:20 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo