...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika

Saya Noé: Morate biti svoji

12.08.2022.

Jedno od muzičkih "otkrića" ovogodišnjeg EXIT-a svakako je i mlada umetnica iz susedne Mađarske Saya Noé. Iako na prvo slušanje njena muzika deluje kao dobar moderni pop, tu je provučen i jak elektronski zvuk začinjen hip-hopom i trepom. 

.

Takva kombinacija zvuči energično i poletno, a takva je i sama Saya. Karijeru je počela 2019. objavljivanjem EP-a "Taboo" a u međuvremenu je izbacila i debi album "Museum of Sins". Aktivna je i u striming zajednici - na svom Twitch kanalu igra video igre ali i promoviše svoju muziku. 

Pred novosadskom publikom si izvela i novu pesmu "Pinky Promise", pa kakve su reakcije?

Neverovatno sam uzbuđena svaki put kada izvodim tu pesmu. Svirali smo je 4-5 puta do sada, ali još uvek nije izašla. Na nastupima je izvodimo pred različitom publikom i energija koju dobijamo od njih deluje jako dobro.

Neguješ jako lep i melodičan zvuk, koji danas prilično popularan. Na koji način stvaraš muziku?

Glavni instrument mi je moj glas. Pre svega sam pevačica, ali i komponujem. Sviram gitaru, sint.. Volim da budem u svemu i da eksperimentišem. Kombinacija svega, od bubnjeva do različitih zvučnih efekata, čini da se neka pesma izdvoji i sve to radim. Imam i producente sa kojima razmenjujem ideje. Ipak, ovo je bio jedan od najhaotičnijih dana u našim životima. Bili smo dugo na granici, umesto tri sata, putovali smo skoro devet.

sayanoe2 jpg

To će biti dobra priča za tvoj Twitch nalog...

Sat vremena narednog strima ću posvetiti toj priči. Na kraju, vredelo je, ipak živimo za te momente koje ćemo prepričavati. Ponekad su oni pozitivni a ponekad toliko haotični da treba da budu scenario za neki film.

Dobro ti ide strimovanje. Kako to povezuješ za muzikom?

Doba stvar kod Twitcha je što mi omogućava da svakog dana radim turneje po celom svetu. Pre nekoliko godina, to nije bilo moguće. Sada iz vaše sobe možete strimovati bilo šta, od video igara do kuvanja. Sadržaj mora bito dobar i autentičan. Morate biti svoji a muzika koju stvaram je deo mene. Na Twitchu sam da bi me ljudi širom sveta otkril, makar to bila i jedna osoba. Tu nema zida između mene i pubike - sve je uživo i mogu da se povežem sa ljudima koji me gledaju.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo