...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Hadži prodane duše: Sada smo ozbiljan bend

09.12.2016.

Hadži prodane duše je bend koji će prvi put nastupiti na sedamnaestom novosadskom Koncertu godine, koji se održava u subotu Velikoj dvorani Spensa. Iako su u Novom Sadu svirali pre nekoliko godina, ovo će biti prva prilika da se predstave brojnijoj publici, na velikoj bini, u festivalskoj atmosferi kakva je karakteristična za koncert koji već tradicionalno zaključuje godišnji kalendar muzičkih događaja.

 

.

Oni su pobednici ovogodišnje Zaječarske gitarijade, dolaze iz Užica, sviraju rokenrol i iako postoje još od 2009. godine, a publika ih već dobro poznaje, još uvek nemaju prvo oficijelno izdanje. Pevač i gitarista Vojislav Lazić objašnjava zašto je to tako.

"Razlog zašto do sada nismo izbacili album, već singl po singl, je ništa drugo do lenjost. Mi smo za ovih sedam godina postojanja izbacili sedam singlova, pa se desila Zaječarska gitarijada na kojoj smo kao nagradu dobili snimanje albuma u jednom baš dobrom studiju u Beogradu. Mi smo do Gitarijade imali sedam singlova i onda smo za album koji treba da počne ubrzo da se snima morali da smislimo još tri pesme, za pola godine, tako da od sada definitivno nećemo moći tim tempom, već brže", s osmehom kaže Voja.

Koncert godine je veliki muzički događaj kojim zaokružuju ovu 2016, tokom koje je, kako kaže sve krenulo uzlaznom putanjom. Snimanje albuma prvenca počeće ovih dana, a u martu naredne godine trebalo bi da ga objave i promovišu. Još uvek ih ponegde oslovljavaju kao neafirmisani bend, bez obzira na to koliko sviraju i koliko ih publika prepoznaje, a Voja kaže da momenat kada bend prelazi iz te kategorije u kategoriju afirmisanog zavisi u mnogome od marketinga.

"Ima bendova koji izbace i tri albuma pa su neafirmisani. Ima onih koji izbace tri singla pa su afirmisani. Sve je u marketingu, ali i u tome kakve su ti pesme, da li ulaze ljudima u uvo, da li su tekstovi pamtljivi, a povrh svega, zavisi od toga kakav si ti čovek, koliko želiš da postigneš to da više ne budeš neafirmisan bend, koliko ćeš da radiš na tome, koliko ćeš volje i truda da uložiš u to", kaže Voja.

hadzi2 jpg

Foto: Vukašin Stanojević

Aktivno sviraju po Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, samostalno ali i na festivalima. Voja kaže da najviše voli festivalske nastupe, a Koncert godine naročito im je zanimljiv jer pored tradicije koju ima, nosi i festivalski šmek.

"Festivali su, što se mene tiče, jako zanimljiva stvar jer se uglavnom dešavaju leti kada je lepo vreme, ljudi imaju više slobodnog vremena pa ih više i dolazi da čuje rok muziku. Više volim da sviram na otvorenom nego u zatvorenim prostorima, ali neke veće razlike između festivalskih i samostalnih nastupa za nas kao bend nema. Jer, kada se pojaviš, kada izađeš na binu, više ti nije bitno gde sviraš, bitno je da zabaviš ljude i da to sve bude kako treba", kaže on.

Pored toga što rade na muzici i tekstovima, od nedavno su se posvetili i izgradnji vizuelnog identiteta. Kako Voja s osmehom kaže, sada izgledaju i zvuče kao ozbiljan bend, a kako to sve uživo izgleda imaćete prilike da vidite i čujete sutra u Velikoj dvorani Spensa na njihovom nastupu koji počinje u 16.30 časova. 

Pre njih, na otvaranju Koncerta Godine, u 16 časova, zasviraće bend Harlekin, koji je pobednik ovogodišnje Gitarijade Vojvodine u Kisaču a na bini će se smenjivati Goblini, Ritam nereda, Urban & 4, Van Gogh, Direktori, Bjesovi, Kolja i Grobovlasinici, Čovek vuk i Irie FM. Ulaznice koštaju 1.250 dinara za Parter i tribinu Zapad 2, i 1.350 dinara za tribinu Zapad 1, na kojoj se sedi. Cena ulaznica na dan koncerta biće 1.450 dinara.

Jovana Zdjelarević

Možda te još zanima:

.

irie FM: Pravimo pesme koje volimo

Sedamnaesti novosadski Koncert godine održava se u subotu u Velikoj dvorani Spensa. Program počinje u 16 časova, a nastupaju Goblini,…

.

Objavljen line up Koncerta godine

Sedamnaesti NS Koncert godine biće održan u subotu 10. decembra u Velikoj dvorani Spensa.Prethodnih godina na ovom koncertu nastupali su…

.

Slačala: Čovek treba da uživa u tome što radi

Koncert godine nam se približava, a jedan od bendova koji će prvi put nastupiti na ovom kultnom događaju biće i…

.

Darkwood Dub: Muzika za buntovnike i intelektualce

Na predstojećem Koncertu godine, posle nekoliko godina pauze, ponovo će svirati i beogradski bend Darkwood Dub. Sa frontmenom Dejanom Vučetićem…

.

Mile HP: Rokenrol je stvar mladih ljudi

Hladno Pivo je jedan od bendova sa najdužim stažom na regionalnoj muzičkoj sceni.  Uoči predstojećeg novosadskog Koncerta godine, gost O…

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo