...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Otvorene prijave za takmičarske bendove na Velikogradištanskoj gitarijadi

30.07.2024.

Ovogodišnja Velikogradištanska gitarijada održaće se od 15. do 17. avgusta. Prijave za takmičarske bendove su i dalje otvorene, a poslednji dan za prijave je 1. avgust, kaže Nenad Mihajlović Goja iz organizacije festivala.

.

Foto: Velikogradištanska gitarijada

"Do sada imamo već prijavljenih 37 bendova koji su poslali svoje snimke. To ne moraju biti profesionalni snimci, a za prijavu je potrebno dostaviti i biografiju benda i spisak članova. Nakon zatvaranja prijava, selektorska komisija će izabrati 16 bendova koji će nastupiti 16. i 17. avgusta", objašnjava Nenad Mihajlović.

Pored toga što je važna za mlade bendove, Gitarijada je važna i za lokalnu muzičku scenu i publiku. Koga sve možemo ove godine očekivati na revijalnim nastupima?

Revijalni nastupi će ove godine biti jako bogati. Mi volimo da kažemo da imamo šesnaest takmičarskih i petnaest revijalnih bendova. Zapravo, cela Rock nedelja će svoj program započeti već u ponedeljak, 12. avgusta. Tada u saradnji sa Narodnom bibliotekom iz Velikog Gradišta organizujemo promociju knjige Ivana Ivačkovića "Kako smo propevali". Zatim, organizujemo izložbu rok fotografija koje će biti izložene u biblioteci u Velikom Gradištu od 12. do 17. avgusta. Kada je reč o muzičkom programu, u revijalnom delu će nastupiti prošlogodišnji pobednici Gitarijade - Hosenfefer, kao i mnogi drugi bendovi kao što su Porok, Planet karavan, Mali demon, Nezvani gosti, Korner, Lutke na koncu... Poslednje večeri ćemo proglasiti pobednika i glavni hedlajner će biti čuvena YU Grupa, čijim ćemo nastupom zatvoriti ovogodišnju Gitarijadu.

S obzirom na to da će i prošlogodišnji pobednici imati priliku ponovo da nastupe, koliko je pobeda na Gitarijadi prema vašem iskustvu značajna za mlade bendove i njihovu vidljivost?

Kada je reč o vidljivosti naših bendova, moram da istaknem da imamo jako dobru saradnju sa Bunt Rok festivalom koji se svake godine održava u Beogradu i na koji takođe dolaze mladi i neafirmisani bendovi. Na našoj Gitarijadi među takmičarskim bendovima uvek nastupa bend koji dolazi sa Bunt Rok festivala. Zahvaljujući ovoj saradnji, bendovi imaju priliku da prilozi o njima budu emitovani i u emisiji Bunt.

S obzirom da je ovo već osma godina Velikogradištanske gitarijade, kako biste uporedili ovogodišnje izdanje sa prethodnim? Po čemu će se ono istaći?

Ovogodišnja Gitarijada će svakako biti posebna i zapamćena po YU Grupi, koja ove godine proslavlja pedeset godina postojanja. Mislim da će Velikogradištanska gitarijada svakako rasti i u narednim godinama. Iz godine u godinu je sve veći broj takmičara i revijalnih bendova.

Ceo intervju sa Nenadom Mihajlovićem Gojom poslušajte u plejeru:

Irena Čučković

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kronika: Psihodelični pop rok zvuk iz Padine

Kronika je psihodelični pop rok bend koji dolazi iz jednog malog mesta u Južnobanatskom okrugu - iz Padine. Čine ga…

.

Veliko Gradište neguje rokenrol

U Velikom Gradištu se već nekoliko godina održava manifestacija pod nazivom Velikogradištanska gitarijada. Kako kažu organizatori, u ovom malom mestu…

.

Počinje 49. Zaječarska gitarijada

Zaječarska Gitarijada, 49. po redu, počinje danas dodelom ključa grada Zaječara "Rokonačelniku" ovogodišnje manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija…

.

D Zoo: Ironija je odlika urbanog

Oradio je bio sveprisutan na Summer3p festivalu i iako nismo prenosili žive nastupe sa Camp Live bine, vreme u programu…

.

Zaječarska gitarijada- satnica

Ukoliko vas i dalje trese festivalska groznica i nije vam dosta zabave onda je prava destinacija Zaječar!

.

Veliko Gradište neguje rokenrol

U Velikom Gradištu se već nekoliko godina održava manifestacija pod nazivom Velikogradištanska gitarijada. Kako kažu organizatori, u ovom malom mestu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo