...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Dram ove subote u KC Labu

08.12.2022.

Bend Dram je u septembru objavio svoj drugi studijski album "Previše svega". Novi materijal se već dobrano zavrteo, a momci se trenutno nalaze i maloj koncertnoj turneju koju nastavljaju u Novom Sadu, nastupom u KC Labu ove subote.

.

Foto: Instagram / grupadram

Nedavnim nastupom u Domu omladine u Beogradu, pokazali su da odlično zvuče i u velikim salama. Publika je tada mogla da vidi jedan dobro osmišljen nastup, čiji je glavni cilj bio da istakne razliku između pesama sa prvog albuma "Nećemo promeniti svet“ i novog materijala iz ove godine.

"To je bio prvi 'samo naš' koncert u Beogradu. To je bio naš najveći koncert do sada i baš dobro prošlo. Posle smo zakazali gomilu drugih gradova po Srbiji. Prvi put nam se sada dešava da sami sviramo svuda. Ne pravimo zajedničke nastupe, želimo da vidimo koliko bi ljudi došlo samo na Dram", kaže za Oradio gitarista i pevač benda Stefan Aćimović.

U Novom Sadu ih ipak čeka malo intimnija atmosfera KC Laba, prostora koji nosi specifičnu energiju. U poslednje vreme Dram je imao i seriju koncerata širom Srbije, što se pokazalo kao odlična ideja.

"Ima par najvećih gradova u kojima svi sviraju. Kako nam se neko javi na Instagramu da organizuje nešto, mi odemo, pa neka bude i 50 i 100 ljudi. Bilo nam je kul da se naviknemo na i na klupske svirke. Na primer, prvi nastup posle Beograda i Doma omladine nam je bio u Požarevcu", priča naš sagovornik.

Kako kaže, na nastupima se pevaju i stare, ali i nove pesme, što znači da su pogodili želje publike. Promocija albuma "Previše svega" je u punom jeku i sledeće što nas očekuje od Drama su svakako novi spotovi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Summer3p - urbani bastion Subotice

Duže od dve decenije traje subotički festival elektronske muzike "Summer3p". Ovogodišnje 21. izdanje održava se narednog vikenda, od 26. do…

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Nova Energija na EXIT-u: Tam i Jymenik o muzici, prijateljstvu i supermoćima

Novu dimenziju pop zvuka na domaću scenu donose dve mlade autorke tam & Jymenik, koje su poslednje večeri ovogodišnjeg EXIT…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo