...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Muzika

Dram ove subote u KC Labu

08.12.2022.

Bend Dram je u septembru objavio svoj drugi studijski album "Previše svega". Novi materijal se već dobrano zavrteo, a momci se trenutno nalaze i maloj koncertnoj turneju koju nastavljaju u Novom Sadu, nastupom u KC Labu ove subote.

.

Foto: Instagram / grupadram

Nedavnim nastupom u Domu omladine u Beogradu, pokazali su da odlično zvuče i u velikim salama. Publika je tada mogla da vidi jedan dobro osmišljen nastup, čiji je glavni cilj bio da istakne razliku između pesama sa prvog albuma "Nećemo promeniti svet“ i novog materijala iz ove godine.

"To je bio prvi 'samo naš' koncert u Beogradu. To je bio naš najveći koncert do sada i baš dobro prošlo. Posle smo zakazali gomilu drugih gradova po Srbiji. Prvi put nam se sada dešava da sami sviramo svuda. Ne pravimo zajedničke nastupe, želimo da vidimo koliko bi ljudi došlo samo na Dram", kaže za Oradio gitarista i pevač benda Stefan Aćimović.

U Novom Sadu ih ipak čeka malo intimnija atmosfera KC Laba, prostora koji nosi specifičnu energiju. U poslednje vreme Dram je imao i seriju koncerata širom Srbije, što se pokazalo kao odlična ideja.

"Ima par najvećih gradova u kojima svi sviraju. Kako nam se neko javi na Instagramu da organizuje nešto, mi odemo, pa neka bude i 50 i 100 ljudi. Bilo nam je kul da se naviknemo na i na klupske svirke. Na primer, prvi nastup posle Beograda i Doma omladine nam je bio u Požarevcu", priča naš sagovornik.

Kako kaže, na nastupima se pevaju i stare, ali i nove pesme, što znači da su pogodili želje publike. Promocija albuma "Previše svega" je u punom jeku i sledeće što nas očekuje od Drama su svakako novi spotovi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ništa nije strašno osim što je sve strašno

Moderno doba naviklo nas je da se sve menja kao na traci i da za mnoge bitne stvari prosto nemamo…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Nove Brazde za novu scenu

Treće izdanje underground festivala "Make Vojvodina Emo Again" u organizaciji Rebuild kolektiva, biće održano 3. februara u Crnoj Kući. Uz…

.

Nedeljni vodič od 29. januara do 4. februara

Grad Novi Sad 1. februara slavi rođendan, pa vas stoga očekuje nekoliko interesantnih događaja. Pored toga, prvu nedelju februara obeležiće…

.

Gluma mi je pomogla da se oslobodim strahova

Muzika i gluma su dve, može se reći, komplementane umetnosti. Znamo puno glumaca koji imaju sluha ili pevača koji su…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo