...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Muzika

Dram ove subote u KC Labu

08.12.2022.

Bend Dram je u septembru objavio svoj drugi studijski album "Previše svega". Novi materijal se već dobrano zavrteo, a momci se trenutno nalaze i maloj koncertnoj turneju koju nastavljaju u Novom Sadu, nastupom u KC Labu ove subote.

.

Foto: Instagram / grupadram

Nedavnim nastupom u Domu omladine u Beogradu, pokazali su da odlično zvuče i u velikim salama. Publika je tada mogla da vidi jedan dobro osmišljen nastup, čiji je glavni cilj bio da istakne razliku između pesama sa prvog albuma "Nećemo promeniti svet“ i novog materijala iz ove godine.

"To je bio prvi 'samo naš' koncert u Beogradu. To je bio naš najveći koncert do sada i baš dobro prošlo. Posle smo zakazali gomilu drugih gradova po Srbiji. Prvi put nam se sada dešava da sami sviramo svuda. Ne pravimo zajedničke nastupe, želimo da vidimo koliko bi ljudi došlo samo na Dram", kaže za Oradio gitarista i pevač benda Stefan Aćimović.

U Novom Sadu ih ipak čeka malo intimnija atmosfera KC Laba, prostora koji nosi specifičnu energiju. U poslednje vreme Dram je imao i seriju koncerata širom Srbije, što se pokazalo kao odlična ideja.

"Ima par najvećih gradova u kojima svi sviraju. Kako nam se neko javi na Instagramu da organizuje nešto, mi odemo, pa neka bude i 50 i 100 ljudi. Bilo nam je kul da se naviknemo na i na klupske svirke. Na primer, prvi nastup posle Beograda i Doma omladine nam je bio u Požarevcu", priča naš sagovornik.

Kako kaže, na nastupima se pevaju i stare, ali i nove pesme, što znači da su pogodili želje publike. Promocija albuma "Previše svega" je u punom jeku i sledeće što nas očekuje od Drama su svakako novi spotovi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Muzika može dobar film uvek da podigne na još viši nivo

Šlagvort je bend iz Novog Sada, jedinstven po tome što svira filmsku muziku. Na njihovom repertoaru nalaze se pesme iz…

.

Prva fotografija Marise Abele kao Ejmi Vajnhaus u novom biografskom filmu

Objavljena je prva fotografija glumice Marise Abele kao Ejmi Vajnhaus u biografskom filmu o preminuloj britanskoj muzičkoj zvezdi "Back to…

.

Najveće blago je kad te slušaju sve generacije

KOIKOI je jedan od bendova koji su definitivno obeležili godinu za nama. Njihov debi album "Pozivi u stranu" pojavio se…

.

Pravo vreme za novo muzičko istraživanje

Nedavno se novim EP izdanjem publici predstavio beogradski indie lo-fi pop muzičar Luka Dubak. Izdanje, iza koga stoji etiketa "više…

.

Pantera reunion: kad bi došli ovde, svi bi išli da gledamo!

Kultni hevi metal bend Pantera ponovo se okupio nakon više od 20 godina. To je bilo nezamislivo nakon smrti gitariste…

.

Bas i stega: I dalje "Na istom putu“

Retko se dešava da novosadska publika verno prati određeni bend i njihove nastupe, bez obzira na vremenske prilike. Uglavnom se…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo