...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Zanimljivosti

Najbolje na Oradiju u 2019. godini

31.12.2019.

U programu Oradija svakodnevno smo vam i ove godine preporučivali raznovrsnu muziku, zanimljive knjige i veb sajtove ili aplikacije. Šta se vama, našim čitaocima, od svega toga najviše svidelo?

.

Kroz rubriku "Album nedelje" i ove godine smo vam predstavili nova i poneka stara muzička izdanja koja vredi preslušati. Sudeći po broju pregleda, vama su se najviše svidela domaća izdanja, a brojke pokazuju da je na prvom mestu album prvenac beogradske ekipe okupljene pod imenom Bella Technika (ex Darkwood Dub) koji nosi naziv "Section". Zanimljivo, na samom vrhu se nalaze isključivo domaći bendovi. Posle Belle Technike sledi bend Mac Tire iz Novog Sada sa debi albumom "Treatise", pa subotički Wooden Ambulance sa izdanjem "Redville". Tu je i FIPA sa svojim albumom "Heartsongs For The Brave".

Među "strancima" jedan od albuma koji vam se najviše dopao je "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" pevačice Billie Eilish. Ona je svojim glasom, ali i emotivnim tekstovima u kojima se svako može pronaći, oduševila mnoge i istovremeno osvežila muzičku scenu. Voleli ste i spoj svetske muzike i hipsterskog popa u albumu "Gallipoli" benda Beirut. Listu "stranaca" zatvara engleski sastav Foals svojim petim studijskim albumom "Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1".

Iz nedelje u nedelju predlagali smo vam, uz pomoć naših gostiju, zanimljive knjige. Očekivano ili ne, najviše vam se svideo klasik "Mi deca sa stanice ZOO", koju je preporučio Radislav Mihajlov. On je ovu knjigu preporučio jer ljudi kroz nju mogu da shvate kako život može lako da se upropasti kada se krene stranputicom. Nenad Baraković preporučio je "Niko i ništa u Parizu i Londonu", prvi roman Džordža Orvela. Roman je protest protiv dominacije čoveka nad čovekom, uzbudljivo svedočanstvo o jednom vremenu i ljudima s kojima je čuveni pisac delio sudbinu života na dnu. Svideli su vam se i nalsovi "Alijas Grejs" autorke Margaret Atvud, "Psihomagija", najnovije delo Alehandra Hodorovskog, te Orvelova "1984.".

Tokom godine kroz rubriku "Sajt dana" preporučili smo vam i gomilu zanimljivih stvari sa interneta. Najviše su vas zanimale aplikacije koje preporučuju fizičke vežbe, pomoć pri pisanju CV-ja ali i aplikacije u kojima se može pronaći red vožnje gradskog saobraćaja.

Možda te još zanima:

.

Pandemija stvorila jagmu za biciklima

Posledice pandemije koronavirusa mahom su negativne, ali postoji oblast kojoj je pogodovala ta situacija. Biciklisti u Novom Sadu dobili su…

.

Maturski ispit: korak bliže ka sledećem cilju

Početak juna je rezervisan za polaganje takozvane velike mature. Pre nego što se oproste sa srednjom školom, maturanti imaju i…

.

Svako mora pažljivo da donosi odluke

Enna Mesaroš ima 17 godina i prošle nedelje objavila je svoju prvu knjigu, pod nazivom "Ne maši mi nožem ispred nosa",…

.

Zakupnine nastavljaju da rastu

Novi Sad kao univerzitetski centar svake godine privlači veliki broj studenata. Kapaciteti studentskih domova nisu dovoljni, jer svake godine ispod…

.

Preuzmi androd i iOS aplikaciju Oradija

Slušaj program Oradija, prati sve naše tekstualne sadržaje, video klipove i radijske podkaste na Oradio mobilnim aplikacijama za Android i…

.

Brigand ima novi album "Iza Crne Duge"

Pančevačko-beogradski sastav Brigand objavio je ovih dana treći studijski album "Iza Crne Duge", za izdavačku kuću Dallas Records.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo