...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

ET govori kineski?

10.06.2021.

Kineska vojska koristi veštačku inteligenciju za rešavanje problema neindetifikovanih letećih objekata (NLO), prenosi list "Indipendent". 

.

Poslednjih godina na kineskom nebu sve je veći broj NLO-a, odnosno povećan je broj njihovih opažanja – i od civila i od vojske, navodi list.

„Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za vazdušnu bezbednost Kine“, ističe Čen Li iz kineske Akademije za ratnu vazdušnu bezbednost. Reč je o organizaciji u kojoj se vojno osoblje priprema za posao u vazdušnim snagama i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.

Kako bi rešili problem NLO-a, Čen kaže da vojska prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuju u nacionalnu bazu podataka za analizu. Tada veštačka inteligencija stupa na snagu i sve te podatke o mestu i vremenu viđenja NLO-a analizira na način na koji ljudski mozak ne može.

Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a.

Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila NLO 1998. kada su dva vojna aviona presrela objekt koji je izgledao kao „pečurka s kratkim nogama“ i koji je isijavao svetlost iz sredine.

Kada su mu se avioni približili, objekat je nestao velikom brzinom.

Američki kongres ovog meseca očekuje detaljan izveštaj Pentagona o fenomenu NLO-a. Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom.

Ipak, prema tim izvorima, američka vojska ne tvrdi da NLO-i pripadaju vanzemljaskoj inteligenciji, ali je moguće da to učini, ako se nađu jasni dokazi.

 

I.M.

 

Izvor: Independent

Možda te još zanima:

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

.

Zoom kafica o kritičkom mišljenju

Nova Zum kafica, pod nazivom @Zastani – zapitaj se! 45 minuta o kritičkom mišljenju@ biće održana u utorak 26. oktobra…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo