...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

ET govori kineski?

10.06.2021.

Kineska vojska koristi veštačku inteligenciju za rešavanje problema neindetifikovanih letećih objekata (NLO), prenosi list "Indipendent". 

.

Poslednjih godina na kineskom nebu sve je veći broj NLO-a, odnosno povećan je broj njihovih opažanja – i od civila i od vojske, navodi list.

„Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za vazdušnu bezbednost Kine“, ističe Čen Li iz kineske Akademije za ratnu vazdušnu bezbednost. Reč je o organizaciji u kojoj se vojno osoblje priprema za posao u vazdušnim snagama i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.

Kako bi rešili problem NLO-a, Čen kaže da vojska prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuju u nacionalnu bazu podataka za analizu. Tada veštačka inteligencija stupa na snagu i sve te podatke o mestu i vremenu viđenja NLO-a analizira na način na koji ljudski mozak ne može.

Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a.

Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila NLO 1998. kada su dva vojna aviona presrela objekt koji je izgledao kao „pečurka s kratkim nogama“ i koji je isijavao svetlost iz sredine.

Kada su mu se avioni približili, objekat je nestao velikom brzinom.

Američki kongres ovog meseca očekuje detaljan izveštaj Pentagona o fenomenu NLO-a. Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom.

Ipak, prema tim izvorima, američka vojska ne tvrdi da NLO-i pripadaju vanzemljaskoj inteligenciji, ali je moguće da to učini, ako se nađu jasni dokazi.

 

I.M.

 

Izvor: Independent

Možda te još zanima:

.

Oradio kviz te vodi na EXIT!

Exit festival ovog leta nagrađuje muzičko znanje slušalaca Oradija sa kompletima ulaznica za predstojeći  festival.

.

Odlične ocene za Oradio u izveštaju KOMS-a o mladima u medijima

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) predstavila je u četvrtak najnoviji izveštaj “Mladi u medijskom ogledalu 2021”. To je istraživanje koje…

.

Oradio vam želi srećnu Novu godinu!

Laknulo nam je kada se 2021. konačno završila. Verujemo da će ova 2022. biti puno bolja i pozitivnija, a to…

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo