...
TRENUTNO18:00 - 21:00RetroTips

Lifestyle / Video igre

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

20.05.2023.

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon toga bilo je tu i mnogo drugih naslova koji su, uglavnom, prošli ispod radara. Danas ćemo se podsetiti "The Simpsons Game" naslova koji je tada obradovao sve sa Xbox 360 i PlayStation 2 konzolama.

.

Bila su to neka druga, davna vremena. Tada su Simpsonovi još uvek bili popularni, pa je izbacivanje ovakvih igara bilo unosan posao nakon velikog uspeha koji je postigao "Hit & Run", dobrom kombinacijom svega tada popularnog u svetu gejminga. Otvoreni svet, vožnja, zanimljive misije - po tome je sasvim sigurno pamtimo. "The Simpsons Game" može da se posmatra kao razblažena verzija svega toga.

U igri se pojavljuju svi članovi porodice Simpson, osim Megi. Svako od njih ima svoje jedinstvene sposobnosti. U uvodnom nivou "Zemlja čokolade", možete igrati samo kao Homer, dok su na završnom nivou "Game Over" aktivni svi članovi Simponovih. Igra sadrži šesnaest epizoda, a svaki nivo zahteva specifične moći za završetak. Na primer, u četvrtoj epizodi, igrač je obavezan da koristi Lisinu moć kako bi pomerao velike predmete, dok se Bartova praćka, na primer, koristi za isključivanje mašina.

U svakoj epizodi prikazuju se neprijatelji karakteristični samo za tu epizodu, osim u poslednjem nivou gde se "recikliraju" neprijatelji koji ste več porazili. Nakon završetka svih epizoda, dostupni su različiti izazovi. To uključuje pronalaženje svih kolekcionarskih predmeta za svakog lika, ali završavanje vremenski ograničenih zadatka koji su povezani sa zapletom svake epizode.

Igračima su dostupne i razne mini-igre koje mogu biti otključane, među kojima su ažurirane verzije arkadnih igara kao što su "Frogger" i "Space Invaders", pri čemu se u poslednjoj nalaze "legendarni" vanzemaljci Kang i Kodos. Takođe je dostupan virtuelni ljubimac Pet Homer, koji igračima omogućava da hrane, zabavljaju i spasavaju Homera od pretnji.

Iako ova igra definitivno nije zanimljiva kao "Hit & Run", ukoliko volite Simpsonove treba da joj date šansu. Ukoliko volite Springfild ova igra će vam definitivno ulepšati vikend!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

E-sport u Srbiji: Borba protiv predrasuda i neuvažavanja

Tokom poslednje dve decenije, e-sport je postao ozbiljna privredna grana - turniri se organizuju širom sveta, timovi se trude da…

.

Retro gejming nije samo prolazni trend!

Tokom proteklih decenija, definicija retro gejminga se prilično menjala. Kako je tehnologija iz godine u godinu napredovala, menjale su se…

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

Antstream donosi strimovanje igara na iPhone

Antstream Arcade, servis za strimovanje retro video igara, biće uskoro dostupan na iPhone uređajima.

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Prava stvar
  • 18:00 RetroTips
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo