...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Stiže Tekken 8, tržište borilačkih igara sve zakrčenije

03.12.2022.

Ukoliko ste sumnjali da li će jedan od najpopularnijih borilačkih serijala dobiti novi nastavak - više ne morate da brinete. Tekken 8 nam dolazi sigurno, ali za sada nemamo detljanije informacije o tome kako će ova igra na kraju i izgledati.

.

Kada se radi o borilačkim naslovima, čini se da se izdavači uvek suočavaju sa istim problemom - šta je to novo što mogu ponuditi korisnicima? Početkom naredne godine, na konzole stiže i Street Fighter 6 i prosto je bilo pitanje vremena kada će se pojaviti i novi Tekken. Od prošlog, sedmog po redu nastavka, prošlo je skoro sedam godina, što je u svetu video igara prava večnost.

Okej, premisa nove igre će biti ista - birate nekoga iz galerije likova izašlih iz uma japanskih dizajnera i tučete se. Kao i uvek, na kretorima je da smisle što blesavije karaktere i što originalnije moći i poteze kako bi igra bila što zabavnija. Samo tokom ove godine, pojavila se gomila zanimljivih naslova koje kreatori Tekkena sigurno detaljno analiziraju sada. Sa druge strane, ako pogledate online prodavnice, videćete veliki broj igara namenjih ljubiteljima ovog žanra.

Pre svega, tu je Mortal Kombat 11 Ultimate Edition koji nas je kupio činjenicom da među likovima ima i Džokera i Robokapa. Šta je više potrebno poštenom čoveku? U ovu kategoriju, super-realističnih igara sa odličnom grafikom i fizikom možemo ubaciti i Dead or Alive 6 i naravno EA Sports UFC 4, koji je tu za one koji nisu fanovi japanskih grafičkih i igračkih rešenja.

Ono što je svakako zanimljivo je veliki broj 2D igara ovog žanra izrađenih u retro stilu, koje proživljavaju "novu mladost". Nekima je definitvno zaniljivije da krenu stazon sećanja i upadnu u Sega mod, nego da se petljaju sa kojekakvim modernim čudesima. Među, trenutno najpopularnijim naslovima, izdvaju se BlazBlue: Cross Tag Battle, Capcom Fighting Collection i Garou - Mark of the Wolves.

Pitanje je kolika će zvezda u tom univerzumu biti novi Tekken? Samo ime će igri, na prvu loptu, doneti veliki broj igrača, bez razmišljanja. Da li ćemo dobiti još samo jedan nastavak ili igru koji ćemo pamtiti, to je već drugi par rukava.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo