...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Atari proslavlja pet decenija: Novi život klasičnih igara

12.11.2022.

Japanska kompanija Atari jedna je od onih koje su postavile temelje modernog gejminga. Možda neverovatno deluje činjenica da su još davnih sedamdesetih, u Japanu, krenuli sa prozodnjom video igara i pokrenuli biznis koji je danas vredan milijarde dolara.

.

Atari je za sve ljubitelje retro gejminga pripremio specijalan paket koji se sastoji od preko 100 klasičnih igara - sve one su sređene i apdejtovane tek toliko da mogu da nesmetano funkcionišu u modernom gejming eko-sistemu. Ipak, originalni vajb nije uništen jer je osnova ostala ista - uživaćete u gomili tačkica, koje ćete sada gledati na velikim 4K ekranima i mučiti se na izgled jednostavnim zadacima.

Zanimljivo je da su igre sa ove "kompilacije" za čak sedam različitih konzola ove japanske kompanije - počev od legendarne Atari 2600 pa dve do Atari Jaguar konzole. Među naslovima kojih će se naći pred igračima su Tempest 2000, Asteroids, Yars’ Revenge ali i veliki broj manje poznatih naslova.

Nažalost, zbog problema sa licencama, a to postoji i kada su u pitanju igre stare po nekoliko decenija, nema naslova kao što su Alien Vs Predator, Space Invaders i Ms. Pac Man. Tu je, sa druge strabe šest novih nastavaka starih Atari igara, kao što su Breakout i Asteroids.

Pored igara, ovo zanimljivo izdanje donosi i gomilu dodatnog sadržaja. Tu je "timeline" mod koji vam omogućava da pređete kroz celu istoriju ove legendarne kompanije. Možete pogledati i stare reklame za video igre, kao i drugi promotivni materijal. Znimljivi su i intervjui sa ljudima koji su bili direktno zaduženi za razvoj ove kompanije. Sve u svemu jedno zanimljivo i zaukrežno kolekcionarsko izdranje, koje vrede istražiti.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

GTA Vice City slavi 20 godina: Klasik u duhu osamdesetih

Kultna video igra iz Rockstar Games kuhinje GTA Vice City nedavno je proslavila 20 godina od izlaska prvog dela. Iako…

.

EA Sports se vraća u svet golfa

Golf - sport koji većina ljudi igra samo zahvaljujući video igrama. Verovali ili ne, ovo je jedan od retkih sportova…

.

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako…

.

"Vibe factory" otvara drugu stranu gejminga

U Novom Sadu se krajem oktobra održava gejming gestival "Vibe factory". Publici će biti predstavljeni svi aspekti industrije video igara,…

.

Overcooked: Kuvanje bez recepta!

Ako ne volite da vidite sudoperu punu prljavih sudova, ako ne volite da vam prsti mirišu na crni luk, ako…

.

Zlatno doba putopisa

Putovanja nisu više privilegija bogatih, kao nekad. Danas mnogi  imaju priliku da putuju i da pišu o tome. Čini se…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo