...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Video igre

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

08.10.2022.

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako je stara samo pet godina, igra dobija remaster, što na prvi pogled može delovati kao bacanje resursa i novca.

.

Očigledno je da se era nastavaka, koja je pobogodila Holivud, prenela i na gejming industriju, samo što tu vlada manija remastera svega i svačega. Na prvi pogled, "Horizon Zero Dawn" prolazi kroz standardnu proceduru unapređenja - dobićemo nove modele, osvetljenje, animacije... Biće tu i poboljšenja na polju kontrola, očekuje se podrška za sve popularniji DualSense, a možemo očekivati i neke nove opcije.

Ono što najviše škripi u celoj priči je najočiglednija stvar - grafika. Ukoliko uporedimo izgled "Horizon Zero Dawn" i "Horizon Forbidden West" golim okom se vidi koliko je sav taj trud besmislen. I jedna i druga igra izgledaju sasvim dobro i potrebe za izmenama realno ni nema. Nije to naslov iz 2000. godine, kao GTA III, pa da više ne može da se igra jer nekima deuje zastarelo.

Igra je u vreme kada je izašla zaista bila pravi hit. Prati glavnu junakinji Aloy, koja živi u post-apokaliptičnom svetu koji su okupirale mašine. Ona kroz rešavanje zadataka, najčešće borbi i misterija, pokušava da otkrije razloge zbog kojih je svet u kome živi uništen. Priču prati odlična grafika pa ni ne čudi što je naslov za kratko vreme došao do velikog broja igrača.

Da je naslov opravdao očekivanja izadavača, pokazuje i činjenica da se vrlo brzo pojavio i nastavak "Horizon Forbidden West". Sony, koji je i izdavač, očigledno je osetio potencijal da od ovog serijala zarađuje u godinama koje dolaze. Pre dve godine je izbačena i "Complete Edition" verzija, gde su sabrana sva proširenja koja su se u međuvremenu pojavila. Ukoliko želite da se zabavite uz ovaj naslov, to vam je sasvim dovoljno.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

.

Minecraft nas uči medijskoj pismenosti

Globalno popularna video igra Minecraft i njena obrazovna edicija (Education Edition) dobili su novu verziju koja će se baviti medijskom…

.

Heroji 3: Video igra koja prkosi godinama

Retko koja video igra može da se pohvali trajanjem dužim od 20 godina. Takav je slučaj sa igrom "Heroes of…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo