...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

GTA Definitive Edition: Spolja gladac, iznutra jadac

18.11.2021.

Remasteri, koje je Rockstar najavljivao na sva zvona, razočarali su mnoge. Utisak na prvu loptu i nije toliko loš, ali onda počenete da primećujete bagove. Tačnije, gomilu bagova.

.

Sve tri igre grafički izgledaju dosta dobro i tu je razlika očigledna. Možemo raspravljati o tome kakav je kontrast, kakve su teksture korišćene ili kako izgledaju neki modeli, ali činjenica je da je ovaj aspekt igara unapređen. GTA 3, na primer, izgleda malo "svetlije", pre svega zbog nedostatka efekta magle koji je postojao u originalu. Vice City i San Andreas su se nekako lakše uklopili u nove grafičke standarde.

Prva stvar koja će vam sigurno zasmetati je kiša. Već u uvodnoj sceni za GTA 3 primeti se koliko je jednolična i neprirodna i jednostavno ubija scenu toliko da je, na primer, noćna vožnja po kiši skoro nemoguća. Tako je, na žalost, u sva tri naslova.

Kompilacije grešaka programera izlaze već danima

Ako se duže krećete po gradu, možete primetiti gomilu grešaka u kucanju na posterima ili nekih nelogičnosti, poput one da se na meniju picerije u Vice City šoping molu nalaze slike hot dogova! Upravo su ovakvi sitni detalji bili ono što je donosilo život u GTA univerzum i učinilo ga toliko interesantim.

DESET NAJPOPULARNIJIH IGARA ZA PLAYSTATION 5

KLASICI IZ GTA FRANŠIZE I DALJE AKTUELNI

Još jedna pozitivna stvar su promene koje su tiču fizike igre. Samo nišanjenje i pucanje je olakšano, naročito u GTA 3 koji je zbog toga bio jedna od najtežih igara u serijalu. Sa druge strane, modeli u igri se nekada ponašaju, u najmanju ruku, čudno. Ljudi deluju kao da nemaju zglobove, pa im se ruke po ekranu uvijaju kao špagete.

Ono što su mnogi zamerili Rockstaru je nedostatak gomile pesama iz originalnog soundtracka. Ko god je makar pet minuta igrao Vice City ili San Andreas, zna koliko je muzika bitan deo igre. Među 29 pesama koje nedostaju nalaze se i "Billie Jean" Majkla Džeksona, "Killing in the Name" benda Rage Against the Machine, "Runnin’ Down a Dream" Toma Petija... Ako već traže 60 evra od igrača, mogli su da srede i autorska prava, zar ne?

Ako vam pesme zafale, tu je uvek YouTube

Kad se sve sabere i oduzme - ovaj pokušaj ne vredi pomenutih 60 evra. Sa druge strane, nove generacije igrača će moći da se upoznaju i sa starijim GTA naslovima, a ne da ostanu "zarobljeni" u GTA V, ma koliko god dobar on bio. Nama koji smo uz njih odrasli, ovo će biti samo dobar povod da se vratimo u npr. Liberty City i osvetimo se Katalini za izdaju.

M. L.

Možda te još zanima:

.

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu…

.

GTA Vice City slavi 20 godina: Klasik u duhu osamdesetih

Kultna video igra iz Rockstar Games kuhinje GTA Vice City nedavno je proslavila 20 godina od izlaska prvog dela. Iako…

.

Rej Liota: Čovek čiji je glas promenio GTA svet

Iako ga mnogi prepoznaju po filmskim ulogama, poput one role Henrija Hilla u "Dobrim momcima" Martina Skorsezea, Rej Liota je…

.

The Simpsons Hit and Run: Igra koje se rado sećamo

Iako je prošlo skoro dve decenije od kako se pojavila igra "The Simpsons: Hit and Run" onima koji su je…

.

GTA V je najgledanija igrica na Twitchu

GTA V je lansiran 2013. godine i još uvek drži poziciju najpopularnije i najgledanije igre na Twitch platformi. Kada je…

.

Kina "inteligentnija" od SAD

Kina je pretekla SAD po broju istraživanja koja se sprovode u više od polovine naučnih polja povezanih sa veštačkom inteligencijom,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo