...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

11.04.2023.

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu ChatGPT Tongyi Qianwen.

 
.

Tongyi Qianwen, koji poseduje mogućnosti kineskog i engleskog jezika, u početku će biti postavljen na DingTalk, Alibabin softver za komunikaciju na radnom mestu, i Tmall Genie, dobavljač pametnih kućnih aparata.

Deonice Alibabe uvrštene u Hong Kong porasle su za više od tri odsto nakon objave, ali su od tada smanjile neke dobitke. Deonice Baidua u Hong Kongu su pale šest procenata.

Na Alibaba Cloud Summitu 2023. kompanija je najavila da će pokrenuti chatbot koji pokreće veštačka inteligencija u sve Alibabine proizvode od poslovne komunikacije do e-trgovine u "bliskoj budućnosti". 

"Nalazimo se na tehnološkoj prelomnici koju pokreću generativna veštačka inteligencija i računarstvo u oblaku, a kompanije u svim sektorima počele su da prihvataju transformaciju inteligencije kako bi bile ispred igre", rekao je Daniel Zhang, predsednik i glavni izvršni direktor Alibaba grupe i glavni izvršni direktor Alibaba Clouda Inteligencija.

www.seebiz.eu

Možda te još zanima:

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Može li Chat GPT da zameni Google?

Od kako je u novembru prošle godine kompanija Open AI predstavila Chat GPT, odnosno čet robota na bazi veštačke inteligencije,…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo