...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Forspoken: Nova avantura u najavi

12.03.2022.

Forspoken je zaista primamljiva fantastična avantura koja će, sudeći po najavama, privući pažnju velikog broja igrača kada se konačno pojavi.

.

Foto: Promo

Igra je počela razvoj kao "Project Athia", a iza svega stoji ekipa programera koja je radila na 15. delu franšize Final Fantasy, sličnog žanra. To predstavlja dobre osnove i znači da je prostor za greške sveden na minimum.

Glavna junakinja igre je Frej, mlada devojka iz Njujorka, koja za svoj 21. rođendan, umesto na nekoj proslavi, završava u univerzumu Athie. To je, na njenu žalost a našu radost, mesto gde sve fantazije i noćne mora postaju stvarnost. Ona, odnosno igrači, će morati da ovladaju magijom, kako bi porazili razna čudovišta i vratili se živi i zdravi kući.

Lik Frej je prilično realistično napisan - ona je izgubljena devojka koja traži svoj put. Sa druge strane, može da trči kao olimpijac, udara kao UFC borac i skače kao Španovićka. Ipak su protivnici na njenom putu poput vukodlaka ili nekakvih čudesa po nebesima, što, složićete se, običan čovek ne može da pobedi.

Prve najave su se pojavile još tokom juna 2020. godine, a kako stvari stoje sve će ugledati svetlost dana krajem maja ove godine. Za početak, biće dostupna na PS5 konzoli ali i PC računarima.

(Gamesradar)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Drugačiji pogled na balkanski identitet

Mladi multimedijalni umetnik Stanko Gagrčin kreairao je digitalnu audio-vizuelnu instalaciju "Istočni greh" koja će uskoro na tržištu biti dostupna najpre…

.

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo