...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle

Teodora i Dražen - talentovani volonteri iz Kikinde

04.01.2018.

Teodora Vlahović i Dražen Barber su volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi. Imaju 18 godina. U okviru nedavnog Festivala nauke i umetnosti imali su svoju prvu izložbu, koja je održana u Kultrunom centru u Kikindi.

.

Na Festivalu su učestovale sve osnovne i srednje škole iz Kikinde i posetilo ga je više od 1.500 ljudi. Na ovoj izložbi Teodora je predstavila svoje crteže, a Dražen fotografije koje su nastale u Crnoj Gori i Srbiji.

Kako kaže, pokušao je da prikaže lepotu prirode, onako kako je on vidi. Najveći broj fotografija napravljen je telefonom. Dražen nema nikakvo formalno obrazovanje iz fotografije, a one stvarno dobro izgledaju.

"Sve što me je zanimalo saznao sam preko interneta i to sam kasnije iskoristio", objašnjava on.

Teodora je ozbiljno počela da crta pre godinu dana i srećna je što je posle tog perioda već uspela da napravi svoju prvu izložbu. Njeni crteži urađeni su isključivo grafitnom olovkom ili kopijom rapidografa.

"Kroz ove crteže želela sam prvenstveno ljudima u svojoj okolini da pokažem da imam talenat. Takođe, želela sam da im kažem nešto što rečima ne mogu ili ne želim", kaže Teodora.

Na njihovim Instagram profilima @vlahovict i @drazen.barber možete videti neke od radova koje su objavili. Možete takođe i da lajkujete Facebook stranicu Kancelarije za mlade Kikinda.

Ukoliko i vi želite da se predstavite na Oradiju, da publiku upoznate sa onim čime se bavite ili želite da nam pokažete nešto zanimljivo što se dešava u vašoj okolini, pošaljite nam video, audio, fotku ili tekst. 

Hvala Teodori i Draženu, želimo im puno sreće i nadamo se da će se za njih još čuti. A sad, pogledajte šta imaju da kažu:

 

Možda te još zanima:

.

U subotu festival Omladina, objavljeni takmičarski bendovi

Od 21 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su osam bendova koji će se u subotu 20. maja takmičiti u HKC "Bunjevačko kolo"…

.

Trening "Participacija mladih sa hendikepom"

Udruženje studenata sa hendikepom u partnerstvu sa Kancelarijama za mlade iz Obrenovca, Kikinde i Subotice organizuje u januaru trodnevni trening…

.

Otvoren omladinski klub u Beloj Crkvi

Uskoro će svaka opština u Vojvodini imati centar u kojem će mladi moći da se aktivno angažuju u različitim neformalnim…

.

Saradnja na prevazilaženju balkanskih stereotipa

Radna grupa za formiranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih završila je nacrte dokumenata za osnivanje te kancelarije, koja će služiti…

.

Omladinski centar u Subotici smešten na autobusku stanicu

Omladinski centar i Kancelarija za mlade u Subotici dobili su prostor na autobuskoj stanici, iako je ranije bilo najavljeno da…

.

Ono što je ubilo ptice, ubija i ljude

Članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašli su pre petnaestak dana više od 800 mrtvih ptica na oranicama…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo