...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Upozorenja policije zbog ilegalnog striminga fudbala

11.01.2023.

Policija bi tokom naredne nedelje trebalo da poseti hiljadu domova kako bi upozorila navijače da bi mogli da se suoče s prijavama ukoliko nastave da gledaju utakmice Premijer lige na ilegalnim strimovima.

.

Foto: Pixabay

Vlasti Velike Britanije sarađuju s islednicima za borbu protiv piraterije iz Federation Copyright Thefta (FACT) u operaciji koju su nazvali Raider. Pratiće pojedince koji su ilegalno gledali utakmice u Engleskoj, ali i širom Evrope, putem modifikovanih kutija ili fire stickova, piše The Mirror.

Oni sada preuzimaju stvari u svoje ruke i kucaće ljudima na vrata kako bi ih upozorili na moguće posledice njihovih postupaka. Ciljanim pojedincima mogu biti uručena obaveštenja, a biće im rečeno da odmah prestanu da koriste strimove kako bi izbegli dodatne sankcije. Smatraju da se ovakva praksa može povezati i s organizovanim kriminalnim grupama.

"Pristup filmovima, TV serijama i sportskim događajima uživo iz neovlašćenih izvora je nezakonit. Može potrošače izložiti rizicima kao što su krađa podataka i može pomoći u finansiranju organizovanog kriminala", rekao je glavni inspektor Geri Robinson iz Policijske jedinice za kriminal protiv intelektualnog vlasništva.

Inače, policija "West Mercie" nedavno je izvršila raciju na ilegalnu uslugu striminga sa sedištem u Velikoj Britaniji i želi da nastavi svoj rad na iskorenjivanju problema nakon što je sastavila detaljnu bazu podataka za identifikovanje onih koji koriste strimove.

"U mogućnosti smo da primenimo vrhunsku digitalnu taktiku za identifikovanje i otkrivanje ljudi koji krše zakon pre nego što sprovedemo radnju primene zakona u dogovoru s našim partnerima. Često se ilegalni striming koristi za finansiranje ozbiljnog organizovanog kriminala, a Jedinica za sajber kriminal West Mercie je predana sprečavanju ovog izvora prihoda od kriminala i smanjenju štete koju grupe organizovanog kriminala mogu da načine našim zajednicama", objasnio je detektivski inspektor Mat Meknelis iz Specijalne operacije za sajber kriminal West Mercie.

Izvor: B92

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

"Loženje" prestalo, ali se u reprezentaciju i dalje veruje

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj. Izabranici selektora Dragana…

.

Uspeh dođe kada iskreno radiš ono što voliš

Da bi srpski fudbal mogao da se nada još boljim igrama reprezentacije i većim uspesima od onih koji su do…

.

Američki fudbal ima budućnost i kod nas

Iza nas je još jedno finale NFL-a, popularni Super Bowl. Igrači Kanzas Siti Čifsa pobedili su Filadelfija Iglse rezultatom 38:35…

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo