...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

U Meksiku aplikacija za poslednje želje budućeg pokojnika

13.02.2023.

Meksikanac Migel Farel (Miguel Farrell) dizajnirao je aplikaciju za čuvanje poruka i poslednjih želja, koje bi korisnik želeo da podeli sa najmilijima posle svoje smrti.

.

Aplikacija nazvana Past Post “omogućava korisniku da ostavi poruke koje će se koristiti posle njegove smrti”, rekao je za Frans pres njen tvorac, preduzetnik Farel.

Kao primer je naveo da otac može da snimi čestitke koje će njegova deca slušati godinama kasnije kada diplomiraju u slučaju da u međuvremenu umre.

Aplikacija čuva video snimke u obliku NFT-a, sertifikata autentičnosti povezanog sa računarskom datotekom koja može biti slika, tekst ili muzičko delo, a koja se ne može kopirati ili menjati.

Farel je rekao da Past Post košta 19 dolara godišnje i može da posluži da korisnik unapred snimi uputsva za sopstenu sahranu, ili druge tekuće stvari kao što su računi u bankama i šifre naloga na društvenim mrežama.

Dizajner je upozorio da aplikacija nije digitalni testament jer ne može da zameni stvarni testament pošto zakon zahteva overeni dokument.

Dokument kreiran aplikacijom “nema nikakvu pravnu, ali ima veoma važnu simboličku vrednost”, dodao je Farel.

Izvor:www.radiostoplus.com

Možda te još zanima:

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo