...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Toyota testira robotaksi u Teksasu

31.03.2022.

Eksperiment u Dalasu će se fokusirati na puteve velike brzine.

.

Toyota i Aurora donose svoje robotaksi partnerstvo na puteve Teksasa. Prema izveštajima TechCrunch-a, dve kompanije pokreću autonomni test vožnje u oblasti Fort Wort-a, koristeći modifikovane hibridne minivenove Sienna. Projekat će se fokusirati na autoputeve i druge brze puteve.

Za početak u pitanju je manji test, a kombiji nisu zaista bez vozača. Svako vozilo će imati i nadzornika za volanom, kao i monitor na suvozačevom sedištu. Međutim, Sienna će autonomno voziti do 112 kilometar na sat, dok je Aurora rekla da će povećati proizvodnju i proširiti testiranje na urbanizovanija područja u narednim mesecima.

Aurora je izabrala Teksas i zbog obilja glavnih ruta za transport kako bi pomogla u svojim planovima za prevoz tereta, kao i zbog moći da razvije i testira putovanja visokog prioriteta za svoju robotaksi platformu Aurora Connect, kao što su vožnje do aerodroma. Kamioni kompanije već prevoze robu za Uber Freight u Teksasu.

Postoji veliki pritisak na Toyotu i Auroru da postignu uspeh na ovom testu. Aurora je kupila berovu samovozeću jedinicu u decembru 2020.godine, kako bi ubrzala svoje planove za vožnju i priključila Connect na Uber i druge svoje usluge.

Izvor: www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Toyota se ipak okreće električnim automobilima

Najveći japanski proizvođač vozila Toyota objavio je plan za ogromna ulaganja u proizvodnju električnih automobila, što je odstupanje od dosadašnje…

.

Veštačka inteligencija u automobilima budućnosti

U današnjim automobilima sve je više raznih gedžeta i aplikacija koje služe za pomoć vozaču a koji se temelje na…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Atheist Rap objavio novi album

Novosadska grupa Atheist Rap posle više od pet godina diskografske pauze objavila je novi studijski album "Überlauf", u izdanju Lampshade…

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

U potrazi za smehom

U 13 godina stand up karijere Jelena Radanović se naslušala našeg smeha. 

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo