...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Snapchat napravio pametne naočare

26.09.2016.

Kompanija Snapchat promenila je naziv u Snap Inc, jer je sada mnogo više od društvene mreže, saopštio je izvršni direktor Ivan Špigl. Od sada imate mogućnost i da snepujete pametnim naočarima.

.

Snapchat pametne naočare - Spectacles, prodavaće se po ceni od 129 dolara, ali u ograničenim količinama. Business Insider prvi je objavio video novih naočara, u kom je nagovešteno da kompanija menja ime.

Snapchat Spectacles snimaju klipove od 10 sekundi svojim objektivom od 115 stepeni, što je ugao približniji ljudskom vidokrugu, nego uglu tradicionalnih kamera.

Naočare snimaju video u kružnom polju, a onda bežično prenose snimak na telefon, kako bi korisnik mogao da ga deli sa prijateljima na Snapchat mreži.

Naočare će biti dostupne u tri boje – crnoj, teget i crvenoj. Snapchat proveo je godine razvijajući naočare, ali ih Špigel naziva "igračkama".

Možda te još zanima:

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Novi filter na Snepčetu

Korinici Snepčeta imaju priliku da koriste novi filter pod nazivom „Time Machine“ koji omogućava da vide mlađu ili stariju verziju…

.

Nova invazija Snapchata u živote tinejdžera

Kako kažu osnivači kompanije, Snapchat je odlučio da napravi korak ka budućnosti. 

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo