...
TRENUTNO18:00 - 22:00Floating Sounds

Lifestyle / Tehnologija

Pročitaj glasovnu poruku na WhatsAppu

14.09.2021.

WhatsApp, platforma za razmenu poruka u vlasništvu Facebooka, uvodi novu funkciju koja bi audio poruku konvertovala u tekstualnu. 

.

U osnovi, nova funkcija će omogućiti korisnicima da konvertuju audio sadržaj glasovnih poruka u čitljiv tekst. Još uvek je u fazi razvoja i u startu će biti dostupna iOS korisnicima.

Ova funkcija će koristiti Apple-ovu tehnologiju prepoznavanja govora. Transkripcija teksta će se desiti u posebnom odeljku pod nazivom "Transkript", a korisnici će takođe moći lako da pređu na određenu vremensku oznaku u transkripciji, navodi se u izveštaju. U tom izveštaju stoji i podatak da se transkripcija jednom obrađene poruke lokalno čuva u bazi podataka WhatsApp, pa neće biti potrebno ponovo da se transkribuje ukoliko budete želeli da vidite tu transkripciju i kasnije.

Naznačeno je da će funkcija biti opciona, a korisnici će morati da daju jednokratnu dozvolu uređaju za aktiviranje funkcije.

Iako izveštaj kaže da se funkcija testira na iOS uređajima, vrlo je izvesno da će je WhatsApp proširiti i na Android uređaje, kao i do sada.

Izvor: B92


Možda te još zanima:

.

Oradio kviz te vodi na EXIT!

Exit festival ovog leta nagrađuje muzičko znanje slušalaca Oradija sa kompletima ulaznica za predstojeći  festival.

.

Odlične ocene za Oradio u izveštaju KOMS-a o mladima u medijima

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) predstavila je u četvrtak najnoviji izveštaj “Mladi u medijskom ogledalu 2021”. To je istraživanje koje…

.

Oradio vam želi srećnu Novu godinu!

Laknulo nam je kada se 2021. konačno završila. Verujemo da će ova 2022. biti puno bolja i pozitivnija, a to…

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Floating Sounds
  • 22:00 Music mix by Anja

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo