...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Pet najboljih pretraživača sa veštačkom inteligencijom

07.02.2024.

Veštačka inteligencija sve je više ugrađena u web pretraživače, donoseći poboljšanja i nove mogućnosti korištenja.

.

Evo liste pet trenutno najboljih web pretraživača pojačanih veštačkom inteligencijom:

  • MAJKROSOFT EDŽ KOPILOT

Kopilot je napredni digitalni asistent zasnovan na veštačkoj inteligenciji i integrisan je u Majkrosoftove operativne sisteme i aplikacije. Može se koristiti u pretraživaču za obavljanje različitih zadataka.

Kopilot u Majkrosoft Edžu ima tri glavne karakteristike:

Ćaskanje (omogućava razgovore koristeći prirodni jezik, rezimira veb stranice i odgovore na vaša pitanja)

Sastavite (pomaže u zadacima kao što su sastavljanje imejlova ili postova na blogu)

Insajt (pruža relevantne informacije na osnovu veb lokacije koju trenutno gledate).

  • BREJV LIO AI

Brejv je veb pretraživač fokusiran na privatnost sa ugrađenim blokatorima oglasa i tragačima. Njegov digitalni asistent veštačke inteligencije zove se Lio. Kao i Majkrosoft Edge, samo treba da preuzmete Brejv i otvorite pregledač. Naći ćete Liovu sličicu na bočnoj traci u desnom uglu.

Ako ne možete da pristupite bočnoj traci, kliknite na tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu Brejve pretraživača, zatim na "More tuls",zatim "Šou Sidebar" i "olvejs".

Leo koristi obradu prirodnog jezika da razume vaša pitanja, pruži relevantne odgovore i rezimira veb stranice, između ostalih funkcija.

  • OPERA ARIA

Opera je solidan veb pretraživač koji nudi zgodne funkcije kao što su ugrađeni VPN, blokiranje oglasa i popularne aplikacije za ćaskanje kao što su VatsAp i Telegram.

Aria, kako se zove njihov digitalni asistent, biće pokrenuta ako kliknete na njenu sličicu na levoj strani pretraživača. Alternativno, pritisnite zajedno tastere Ctrl i / za operativni sistem Windows ili CMD i / za macOS.

Može vam pomoći u različitim zadacima, kao što su prevođenje tekstova, odgovaranje na pitanja i sastavljanje postova na blogu, imejlova ili prezentacija.

  • MAKS

Arc je besplatni veb pretraživač sa fokusom na pomaganje u organizaciji. Nudi nekoliko funkcija za bolju produktivnost, uključujući oblasti profila i podršku za podeljeni ekran.

Možete doći do njegovog virtuelnog pomoćnika Maksa tako što ćete zajedno pritisnuti tastere Cmd i T, zatim ukucati Arc Mak u komandnu traku i pritisnuti Enter. Zatim izaberite "Trn on Max".

Moguće ga je koristiti za generisanje pregleda veb stranice tako što ćete držati kursor miša preko njene veze i pritisnuti taster Šift, ali bez klika na nju.

Takođe možete da ga koristite za postavljanje pitanja i sumiranje veb stranica pomoću Cmd + F. Arc i Mak su trenutno dostupni samo za macOS. Vindovs verzija bi trebalo da se pojavi kasnije ove godine.

  • SIGMAOS AIRIS

SigmaOS je takođe dostupan samo za Mac računare. Između ostalog, nudi funkcije kao što je grupisanje kartica.

Njegov digitalni asistent Airis takođe može pomoći u automatizaciji svakodnevnih zadataka i optimizaciji iskustva pregledanja.

Da biste ga pokrenuli, kliknite na njegovu sličicu u gornjem desnom uglu pretraživača. Možete ga koristiti da postavljate pitanja, pravite pesme i pregledate veb stranice.

Takođe će služiti za preformulisanje veb stranica kako bi ih učinili jednostavnijim ili dodali humor, između ostalog.

Jedinstven je po tome što preformuliše sadržaj na veb stranici, a ne u prozoru ili dijaloškom okviru.

Izvor:www.kurir.rs

 


Možda te još zanima:

.

U Australiji se snima novi nastavak filma "Pobesneli Maks"

Peta priča u serijalu "Pobesneli Maks" trebalo bi da se pojavi pred publikom tokom 2024. godine.

.

Vredi pročitati "Komando"

Ove nedelje čitamo muzičke biografije i to iz pank rok univerzuma. Vladimir Maksimović - Meks već desetak godina predvodi zrenjaninski…

.

Kad jedva čekaš zimu i led

Novi Sad, kao izrazito ravničarski grad uz malo pogleda na Frušku goru, ne nudi mnogo mogućnosti za razvoj zimskih sportova…

.

Vredi pročitati: Kad su cvetale tikve

Ovonedeljnu preporuku za knjigu nedelje dao je mladi glumac Pozorišta Promena Dejan Maksimović. On nam je preporučio knjigu kojoj se, kako…

.

Nazire se novo ruho Podgrađa

Posle dugo godina, podgrađe Petrovaradinske tvrđave dobija izgled koji zaslužuje. Reastauriranjem i renoviranjem ovog dela Novog Sada bavi se gradski…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo