...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Microsoft izgleda kupuje Netflix

23.12.2022.

Microsoft bi mogao da doda Netflix na svoju šoping listu u 2023. godini, piše Rojters. Agencija navodi da izvršni direktor Satja Nadela planira dalje širenje kompanije i da je, od svog dolska na poziciju izvršnog direktora 2014. godine, na šoping listu dodao nekoliko giganata.

.

Sve je počelo sa igrom Majnkraft, koju je kompanija preuzela za 2,5 milijarde dolara. Kasnije je Majkrosoft kupio LinkedIn, zatim softver za prepoznavanje govora Nuance i na kraju je kao bomba odjeknula vest da kupuju studio Activision Blizzard za 69 milijardi dolara, koji stoji iza popularne franšize Call of Duty.

Prema rečima Rojtersa, Netflix je najverovatnije sledeći. Netflix i Microsoft već neko vreme imaju bliske odnose. Microsoft je glavni reklamni partner Netflixa, a predsednik Microsofta Bred Smit je član upravnog odbora striming giganta. Deo razloga za dogovor je da Microsoft želi da ponudi uslugu striminga video igara na više uređaja.

Netflix takođe ima planove vezane za gejming. Kompanija je ove godine pod rukovodstvom Rida Hejstingsa kupila Spry Fox, svoj šesti interni gejming studio. Postati deo Microsoftovog carstva povećalo bi te ambicije.

Satja Nadela je pokazao spremnost da bude hrabar trgovac. Na osnovu toga, lako je verovati da će Microsoft sada sve svoje snage usmeriti na Netflix, zaključuje Rojters.

Izvor: Nova

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novi Forza Motorsport stiže do kraja godine i biće odličan!

Microsoft je nedavno izbacio prvi trejler nove igre u popularnom trkačkom serijalu "Forza" pod nazivom "Motorsport". Sudeći po onome što…

.

Šta je ChatGPT i može li se obuzdati?

ChatGPT je aplikacija koja generiše članke, eseje, šale, poeziju kada odgovara na upite. Reč je o aplikaciji koja se koristi AI…

.

Age of Empires: Serijal koji je definisao žanr

Ova godina nam je donela gomilu jubileja u svetu gejminga, a jedan njih je i 25 godina od izlaska prvog…

.

(Hey) Siri?

Apple navodno želi da se otarasi čuvene fraze "Hey Siri". Rad na ovoj promeni možda deluje bezazleno, ali iza toga…

.

Microsoft priznao da verzija 22H2 Windowsa usporava kopiranje velikih fajlova

Ipak, ne može sve da prođe glatko i bez problema. Bar iz ugla krajnjih korisnika. Iz Microsoft-a, pak smatraju da…

.

Giljermo del Toro sprema svoju verziju Frankenštajna

Reditelj Giljermo del Toro je prošle nedelje osvojio Oskara za najbolji animirani film, za svoju verziju "Pinokija", a sada je…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo