...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Microsoft Copilot stiže na Android

05.01.2024.

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte, stigao je na Android mobilne uređaje. Copilot, koji pokreće najnoviji modeli OpenAI GPT-4 i DALL-E 3, takođe se može koristiti za generisanje slika iz jednostavnih tekstualnih opisa i zahteva. Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, besplatna je za preuzimanje i ne zahteva Microsoft nalog za prijavljivanje.

.

Predstavljanje mobilne verzije Microsoft-ovog Copilot-a bilo je tiho – sa malo buke i bez formalnih najava, za razliku od onoga što smo videli sa izdavanjem Bing Chat-a na mobilnim uređajima. Nova aplikacija Copilot objavljena je ranije ovog meseca i Neowin ju je prvobitno primetio kada su je X korisnici primetili u Play prodavnici. Međutim, Copilot još uvek nije dostupan na iOS-u, a kompanija tek treba da da obećanja o datumu izlaska.

Ima smisla samo da je Copilot došao do mobilnih uređaja (ili barem na Androidu za početak). Prethodni Microsoftov potez da uvede Copilot u Windows 10, nakon lansiranja na Edge, Microsoft 365 proizvodima i Windows 11 — dodao je dodatnih milijardu uređaja koji ispunjavaju uslove za korišćenje AI asistenta, signalizirajući Microsoft-ov nepogrešiv pogled na proširenje. Ovo se poklapa sa nedavnim ažuriranjima kompanije Copilot koja uključuju njegovu mogućnost rezimiranja video zapisa i funkciju kreiranja pesama.

 

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo