...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo beleške

15.12.2022.

Korisnike društvene mreže Instagram nedavno su dočekali noviteti u aplikaciji, a najviše pažnje privukle su “beleške“ (Notes) za koje mnogi nisu sigurni čemu zapravo služe. 

.

“Beleške“ su, prema objašnjenju Mete, kratke tekstualne objave, do 60 karaktera, u kojima je moguće koristiti isključivo slova i emotikone i zamišljeno je za deljenje trenutnih misli ili postavljanja pitanja pratiocima koji mogu da pošalju svoje odgovore, ali će oni biti vidljivi samo korisniku koji je postavio belešku.

Mnogi korisnici Instagrama su se u svojim prvim beleškama zapitali šta je ovo i čemu služi, dok je pojedine novitet podsetio na stare statuse sa Fejsbuka ili MSN-a. Bilo je i onih koji su beleške uporedili sa tvitovima, ocenivši da Meta na taj način želi da iskoristi popularnost Tvitera.

Iz Mete navode da su tokom testiranja saznali da korisnici vole da imaju lak i jednostavan način da podele šta im je na umu i da na taj način započnu razgovore..

 

“Beleške“ su korisnicima već dostupne, a iz Mete najavljuju još noviteta. U toku je testiranje grupnih profila, na kojima će više korisnika moći da objavljuje fotografije i video-zapise pod okriljem zajedničkog profila, ali i da zajednički čuvaju objave drugih korisnika. Slična novina se sprema i za priče (Stories) – testira se funkcija “Candid“ zahvaljujući kojoj će korisnici moći da zajedno objavljuju priče koje će se prikazivati kao da su u okviru jednog profila.

Izvor: Nova

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Razvoj litijum-metalnih baterija koje se brzo pune

Inženjeri su napredovali ka litijum-metalnim baterijama koje se pune brzinom od sat vremena. Ovo brzo punjenje je zahvaljujući kristalima litijum metala koji…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

Desetine država u SAD tužile Metu, zbog ugrožavanja mentalnog zdravlja mladih

Desetine američkih država tužile su Metu i Instagram, koji je u vlasništvu te kompanije, zato što - kako se navodi…

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Pametne naočare

Sledeći Metin par pametnih naočara napravljenih u partnerstvu sa vlasnikom Ray-Ban Luxottica mogao bi uskoro da bude pušten u prodaju. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo