...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo beleške

15.12.2022.

Korisnike društvene mreže Instagram nedavno su dočekali noviteti u aplikaciji, a najviše pažnje privukle su “beleške“ (Notes) za koje mnogi nisu sigurni čemu zapravo služe. 

.

“Beleške“ su, prema objašnjenju Mete, kratke tekstualne objave, do 60 karaktera, u kojima je moguće koristiti isključivo slova i emotikone i zamišljeno je za deljenje trenutnih misli ili postavljanja pitanja pratiocima koji mogu da pošalju svoje odgovore, ali će oni biti vidljivi samo korisniku koji je postavio belešku.

Mnogi korisnici Instagrama su se u svojim prvim beleškama zapitali šta je ovo i čemu služi, dok je pojedine novitet podsetio na stare statuse sa Fejsbuka ili MSN-a. Bilo je i onih koji su beleške uporedili sa tvitovima, ocenivši da Meta na taj način želi da iskoristi popularnost Tvitera.

Iz Mete navode da su tokom testiranja saznali da korisnici vole da imaju lak i jednostavan način da podele šta im je na umu i da na taj način započnu razgovore..

 

“Beleške“ su korisnicima već dostupne, a iz Mete najavljuju još noviteta. U toku je testiranje grupnih profila, na kojima će više korisnika moći da objavljuje fotografije i video-zapise pod okriljem zajedničkog profila, ali i da zajednički čuvaju objave drugih korisnika. Slična novina se sprema i za priče (Stories) – testira se funkcija “Candid“ zahvaljujući kojoj će korisnici moći da zajedno objavljuju priče koje će se prikazivati kao da su u okviru jednog profila.

Izvor: Nova

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Meta širi program pretplate

Meta je na početku svoj servis sa plaćenom verifikacijom nudila u Australiji i na Novom Zelandu, a sada je dostupan…

.

Meta pravi svoj Twitter

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

.

Meta Verified - nalozi sa plavom značkom

Kompanija Meta, koja poseduje društvene mreže i platforme Fejsbuk, Instagram i WhatsApp, najavila je pokretanje pretplatničke usluge Meta Verified, koja…

.

Facebook: novi alati za upravljanje komentarima

Facebook uvodi nove alate za upravljanje komentarima: lakša pretraga, ključne reči, imena, datumi, preuzimanje radnje.

.

Interpol ulazi u metaverzum

Generalni sekretar Interpola Jirgen Štok izjavio je da globalna policijska agencija istražuje kako bi ta organizacija mogla da kontroliše kriminal…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo