...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

12.05.2020.

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija potrajati.

.

Ako pitate tehnološke gigante Gugl i Fejsbuk, oni predviđaju da će se njihovi radnici u potpunosti vratiti u kancelarije tek 2021. godine. Ove dve kompanije su poručile radnicima da se priviknu na kućne uslove rada, makar do kraja ove godine.

Kako prenosi Variety, pojedini radnici će se, ipak, na svoja radna mesta vratiti mnogo ranije. Gugl planira ponovno otvaranje svojih kancelarija već u junu, ali će one raditi sa 10 do 15 procenata radnika.

Fejsbuk trenutno ima više od 48 hiljada radnika, od čega oko 95 odsto radi od kuće, izjavili su zvaničnici te kompanije. Ni oni se neće vratiti na posao tako brzo, iako kompanija planira da otvori kancelarije u prvoj nedelji juna.

Možda nam cela ova situacija u kojoj smo se našli donese i neke trajnije promene. Ankete u Sjedinjenim američkim državama pokazuju da oko 77 procenata zaposlenih normalno funkcioniše u kućnom radnom okruženju.

Možda te još zanima:

.

Koronavirus mladima doneo otkaze

Pandemija koronavirusa dovela je, na svetskom nivou, do toga da je veliki broj mladih izgubio ili se očekuje da će će…

.

Karijera nije na pauzi

Za one koji su nažalost izgubili posao usled epidemije koronavirusa, imamo aplikaciju čiji je cilj da pomogne što većem broju…

.

LinkedIn nudi Al pomoć za pripremu intervjua

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoftova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći…

.

I studenti se prilagođavaju radu od kuće

Studenti u našoj zemlji doživeli su veliki broj promena u kratkom roku. Zaustavljanje predavanja, izlazak iz studentskih domova, neki su…

.

Mnogo mladih ljudi tokom pandemije mora da radi

Vanredna situacija u našoj zemlji između ostalog uticala je na to da su se mnogi odlučili za rad od kuće.…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo