...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

12.05.2020.

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija potrajati.

.

Ako pitate tehnološke gigante Gugl i Fejsbuk, oni predviđaju da će se njihovi radnici u potpunosti vratiti u kancelarije tek 2021. godine. Ove dve kompanije su poručile radnicima da se priviknu na kućne uslove rada, makar do kraja ove godine.

Kako prenosi Variety, pojedini radnici će se, ipak, na svoja radna mesta vratiti mnogo ranije. Gugl planira ponovno otvaranje svojih kancelarija već u junu, ali će one raditi sa 10 do 15 procenata radnika.

Fejsbuk trenutno ima više od 48 hiljada radnika, od čega oko 95 odsto radi od kuće, izjavili su zvaničnici te kompanije. Ni oni se neće vratiti na posao tako brzo, iako kompanija planira da otvori kancelarije u prvoj nedelji juna.

Možda nam cela ova situacija u kojoj smo se našli donese i neke trajnije promene. Ankete u Sjedinjenim američkim državama pokazuju da oko 77 procenata zaposlenih normalno funkcioniše u kućnom radnom okruženju.

Možda te još zanima:

.

Muzičari ozbiljno ugroženi pandemijom

Pandemija, vanredno stanje i karantin ostavili su velike posledice na društvo. Najpre zdravstveno, a onda i finansijski. Mnogi su bili…

.

Blogovanje i gejming legitimni poslovi u Kini

Bloomberg prenosi da će u Kini maturanti koji pokreću sopstveni posao, fokusiran na blogovanje ili gejming, sada biti klasifikovani kao zaposleni. 

.

Koronavirus mladima doneo otkaze

Pandemija koronavirusa dovela je, na svetskom nivou, do toga da je veliki broj mladih izgubio ili se očekuje da će će…

.

Karijera nije na pauzi

Za one koji su nažalost izgubili posao usled epidemije koronavirusa, imamo aplikaciju čiji je cilj da pomogne što većem broju…

.

LinkedIn nudi Al pomoć za pripremu intervjua

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoftova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći…

.

Apple i Google izbacili Fortnite iz svojih prodavnica

Popularna igra izbačena je iz Apple i Google online prodavnica. Razlog za ovaj potez je to što kupci igru nisu…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo