...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Google redizajnira Gmail

16.07.2020.

Google je nedavno objavio da integriše svoj Meet servis za video konferencije sa Gmail aplikacijom, što je naišlo na određene kritike. Izgleda da je implementiranje Meet taba predstavljalo samo početak transformacije.

.

Developer Tahin Rahman je otkrio slajdove sa Google-ovog dolazećeg Cloud Next '20 događaja, koji pokazuju da Google planira da Gmail aplikaciju i sajt pretvori u produktivni hub, sa ugrađenim Meet, Chat, Docs i Rooms servisima. Za Gmail na mobilnim uređajima, redizajn označava predstavljanje donjih tabova koji omogućavaju prebacivanje između četiri sekcije: Mail, Chat, Rooms i Meet. Mail predstavlja regularnu sekciju za upravljanje elektronskom poštom; Chat omogućava instant razgovore sa saradnicima; Rooms donosi iskustvo grupnih razgovora; Meets omogućava pristup video konferencijama.

Pomenute sekcije će stići i na Gmail web aplikaciju, ali će biti smeštene u sidebaru, gde su lako vidljive i pristupačne. Jedan od screenshotova pokazuje da će biti moguća saradnja na dokumentima direktno iz Gmaila, dajući pristup razgovorima, video-konferencijama i Google Docs, a sve u okviru iste veb aplikacije.

Nije poznato da li će ova verzija Google produktivnih alatki stići u potrošačku verziju Gmaila, s obzirom na to da su funkcije jasno usmerene ka preduzećima.

Izvor: Benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Gmail testira end-to-end enkripciju

Guglov mejl klijent Gmail, koji ima gotovo dve milijarde korisnika, dobija podršku za punu end-to-end enkripciju, implementiranu na strani klijenta.…

.

Novi dizajn Gmaila

Još je u julu najavljeno da stiže novi Gmail, a u pitanju su promene koje se najviše tiču izgleda. U to…

.

Gmail prati vaše pošiljke i pakete

Gmail je nedavno dobio još jednu funkciju. Sada može da prati pošiljke i pakete, da korisnike izveštava o tome gde se nalaze, kao…

.

Gmail ažuriranje za iPhone koje ubrzava slanje mejla

Google je objavio ažuriranje za Gmail na iOS-u, a korisnici iPhona su tako dobili novu, sjajnu funkciju.

.

Gmail za iOS dobija Inbox Homescreen vidžet

Google je najavio apdejt aplikacije Gmail za iOS sa kojim korisnici dobijaju mogućnost da uključe opciju Inbox Homescreen vidžeta. 

.

YouTube testira poglavlja

Ako ste malo stariji i sećate se DVD filmova, onda se sigurno sećate i da su filmovi bili podeljeni na…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo